Ένα όνειρο, μια αγάπη, ένα όραμα. Όλοι έχουμε όνειρα και ιδανικά, ναι, όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια αληθινή ονειροπαγίδα για να τα πιάσουμε. Σαν ένας μύθος που ξαφνικά θα γινόταν πραγματικότητα και αυτές οι πανέμορφες ονειροπαγίδες λειτουργούσαν πραγματικά.

a3e53bcf0bb4cb4c6a82d58192740309
Οι ονειροπαγίδες σύμφωνα με τον μύθο των αυτόχθονων αμερικάνων είναι ένας ιστός, όπως αυτός της αράχνης, που αιχμαλωτίζει τα όνειρα. Για να πιάσει όμως ο μύθος, χρειάζονται κάποια «ιερά» κατά την παράδοση, αντικείμενα, όπως φτερά και χάντρες-φυλαχτά. Καθώς χρησιμοποιούσαν τις ονειροπαγίδες για την ευημερία του εμπορίου, αλλά και για τους γάμους μεταξύ φυλών, καθιερώθηκε σιγά σιγά ως σύμβολο ενότητας.

d29b508895300df3770482d3ec2e5f91
Έτσι, άλλη φορά για να διώξει το κακό, και άλλοτε για να πιάσει τα όνειρά μας, έγινε και αυτό μέρος της σύγχρονης παγκόσμιας κοινότητας. Από την «ονειροπαγίδα» του Stephen King, στο Bohemian στυλ και τους υποστηρικτές του New Age, έως την σύγχρονη φρενίτιδα με ονειροπαγίδες παντού.

d7175b3f6bf558b21ff606d0c01f456a
Από τατουάζ έως τα ρούχα μας. Βαπτίσεις και baby showers με σύμβολο illustration σε ρομαντική εκδοχή και Bohemian native style γάμοι, με ονειροπαγίδες ζωγραφισμένες με νερομπογιές. Όλα αυτά σε ένα συνοθύλευμα μόδας και ρομαντικής απόδρασης και επιστροφής στην απλότητα, στη φύση, στις ρίζες μας.

18a5cdcbfea532eafa844789b4f49f32
Προσωπικά ως event planner και event stylist, λατρεύω την ιδέα της ονειροπαγίδας είτε σε γάμο είτε βάπτιση, τόσο για το αέρινο στυλ και τις διαφάνειες με τις δαντέλες, όσο και για την ιδέα και το όνειρο που όλοι μας θέλουμε να πιάσουμε.

About The Author

Μέσα στο γραφείο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για πολλά χρόνια, μια μέρα έτσι σχεδόν ξαφνικά, αποφάσισα να κάνω όλα αυτά που με κάνουν χαρούμενη. Με ακαδημαϊκές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη μουσική, με εμπειρία στο χώρο των εκδηλώσεων από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια και με έναν γιό που λατρεύω, η ιδέα πλέον ήταν απλά μία: η νέα μου δουλειά θα είναι ότι ονειρευόμουν πάντα και θα έχει σχέση με τη ΧΑΡΑ. Ναι, σαν έννοια είναι πραγματική. Αρκεί να την πάρουμε στα χέρια μας και να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε τις αναμνήσεις της ζωής μας με τα πιο όμορφα χρώματα.

Related Posts