Ο καθένας από εμάς, είτε είναι νέος σε ηλικία είτε μετρά αρκετές δεκαετίες, καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, προκειμένου να οδηγήσει τη ζωή του στο σημείο που έχει ονειρευτεί. Αν το αναλογιστεί λίγο καλύτερα κάποιος, δε διαφέρουμε ιδιαίτερα από έναν επαγγελματία ποδηλάτη, που οπλίζεται με υπομονή, θέτει έναν ξεκάθαρο στόχο, είναι διατεθειμένος να ανέβει όλες τις ανηφόρες και να διασχίσει κάθε κακοτράχαλο δρόμο μέχρι να φτάσει στο τέρμα. Όση αντοχή και να έχει όμως ένας άνθρωπος, τα τελευταία χρόνια η πανδημία έκανε ξεκάθαρο στη συνείδησή μας ότι η καθημερινότητά μας δε θα γίνει ποτέ καλύτερη αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς πορεία. Η στροφή προς τη βιωσιμότητα, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και το οριστικό τέλος των προκαταλήψεων είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνουμε, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Η αλλαγή πορείας σίγουρα βασίζεται στην προσπάθεια του καθενός, όμως κατά βάση αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια. Για το λόγο αυτό, η Κωτσόβολος, μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό των καταναλωτών με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανοίγει το δρόμο για όλους εμάς στηρίζοντας τις ατομικές προσπάθειες αλλά και τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο έρχεται να κάνει για ακόμα μια φορά ως Μεγάλος Χορηγός στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, στηρίζοντας τους αθλητές στην προσπάθειά τους για το έπαθλο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που όχι μόνο γιορτάζει το μεγαλειώδες αγώνισμα της ποδηλασίας, αλλά θέτει τη χώρα και τη φυσική της ομορφιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. 140 αστέρες του αθλήματος, από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες θα βάλουν τα δυνατά τους για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που τους επιφυλάσσουν 5 διαδρομές σε 5 μέρες σε 10 διαφορετικές πόλεις.

Δυναμικές ποδηλατικές διαδρομές με “φόντο” τα μαγικά τοπία της Ελλάδας

Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου με τη διαδρομή Ηράκλειο-Χανιά. Πρόκειται για ένα απαιτητικό ΕΤΑΠ που αναδεικνύει τα παροιμιώδη Λευκά όρη, ενώ τη δεύτερη μέρα, στις 28 Απριλίου, οι αθλητές από το ΟΑΚΑ στην Αθήνα θα καταλήξουν στο πανέμορφο λιμάνι της Ιτέας. Στις 29 του μήνα, η αδρεναλίνη ανεβαίνει σε μια ποδηλατική διαδρομή που θα έχει αφετηρία το Χρισσό των Δελφών και κατάληξη το Δημοτικό στάδιο Καρδίτσας. Ακόμα 35 απαιτητικά χιλιόμετρα περιμένουν τους ποδηλάτες στις 30 Απριλίου, όπου από την Καρδίτσα, με «φόντο» τη Λίμνη Πλαστήρα, θα φτάσουν στη Λάρισα. Η 1η Μάϊου είναι όμως η ημερομηνία, που μεγάλος νικητής του 19ου ΔΕΗ Ποδηλατικού Αγώνα Ελλάδος θα αναδειχτεί αυτός που θα ολοκληρώσει μια διαδρομή με 2.627 υψομετρικά από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα.

Νέα πορεία με δράσεις για όλους

Η Κωτσόβολος όλες τις ημέρες θα βρίσκεται κάθε λεπτό στο πλευρό των αθλητών, με ξεχωριστές δράσεις που χαράζουν πορεία προς ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για τους ποδηλάτες αλλά για όλους. Με «όπλο» την τεχνολογία, εντυπωσιακά δρώμενα θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο, την Αθήνα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Ιωάννινα. Αρχικά, στο περίπτερο της εταιρείας, το κοινό θα συναντήσει μοναδικά ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, που θα μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο προς την «πράσινη» ανάπτυξη, ενώ η δράση «Ποδηλατώ κι Εγώ» για ΑμεΑ έρχεται να βάλει τέλος στις κοινωνικές διακρίσεις και να αποδείξει ότι όλοι δικαιούμαστε ίσες ευκαιρίες. Η δράση περιλαμβάνει βιωματικό μέρος, στο οποίο εθελοντές και μέλη σωματίων ΑμεΑ θα δείξουν πως κάνουμε ποδήλατο στα σύγχρονα ποδήλατα, ενώ το παρών θα δώσει και ο διάσημος ποδηλάτης ΑμεΑ Νίκος Παπαγγελής, εγκαινιάζοντας την επίδειξη ποδηλασίας από αθλητές με ειδικές ανάγκες. Η Κωτσόβολος όμως δε σταματά εδώ, αφού με την CRS πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Εύβοια» φυτεύει σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής 2 δέντρα, δίνοντας μια «ανάσα» στην αποκατάσταση μιας περιοχής που έχει επηρεαστεί δραματικά από τις πυρκαγιές.

Η Κωτσόβολος δε αποτελεί όμως απλώς το Μεγάλο Χορηγό του ΔΕΗ Tour Of Hellas, αφού στέκεται στο πλευρό καθημερινά του καθένα από εμάς δίνοντας λύση σε ό,τι χρειαζόμαστε. Με 91 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 52 σημεία για επισκευή, περισσότερα από 4000 προϊόντα και ένα μεγάλο στόλο που θα είναι 100% ηλεκτροκίνητος μέχρι το 2030, στοχεύει να γίνει συνοδοιπόρος στο δικό μας αγώνα μέχρι να κερδίσουμε το έπαθλο μιας καλύτερης ζωής.