Τα τορτελίνια είναι πάντα απίστευτα νόστιμα και μια ελαφριά, ταιριαστή σάλτσα είναι ικανή να τα απογειώσει. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξεις την παρακάτω πανεύκολη, γρήγορη και υπερβολικά νόστιμη συνταγή που όλοι θα λατρέψουν;

Υλικά:
1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυριά
1/4 της συσκευασίας σπανάκι κατεψυγμένο
1 γεμάτο κουτάλι της σούπας βούτυρο ή λάδι
100 γρ. φέτα (κομμάτι σε μέγεθος 2 σπιρτόκουτων)
50 γρ. κίτρινο τυρί (κομμάτι σε μέγεθος 1 σπιρτόκουτου)
1/2 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
1/2 κουτάλι του γλυκού μουστάρδα
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως προτείνει η συσκευασία και τα σουρώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε (τηγανίζουμε) μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί καλά και ύστερα προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι. Μόλις η σάλτσα δέσει (πήξει), προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μας καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε όπως είναι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο πιπέρι.

Απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά:

  • Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα πριν σερβίρουμε τα τορτελίνια.
  • Αν θέλουμε μια ακόμα πιο εύκολη συνταγή (ή δε μας αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικό) μπορούμε να παραλείψουμε τελείως το σπανάκι από αυτή τη συνταγή.
  • Για τα τορτελίνια μπορείς να διαλέξεις οποιαδήποτε γεύση σου αρέσει και πιστεύεις θα ταιριάζει με τη σάλτσα (ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, δεν υπάρχει κάτι που να μη ταιριάζει με τυρί).