Μπορεί το #nofilter να είναι ένα δημοφιλές hashtag στο Instagram, όμως οι περισσότεροι χρήστες των social media ανεβάζουν selfies που έχουν επεξεργαστεί προσθέτοντας τα αγαπημένα τους φίλτρα. Η επιστήμη έδωσε την απάντηση και για αυτή την συνήθεια…

Μια νέα έρευνα που έκανε η Yahoo Labs και η Georgia Tech αποκάλυψε ότι οι selfies με φίλτρα παίρνουν περισσότερα likes και μάλιστα κάποια συγκεκριμένα φίλτρα κάνουν τους διαδικτυακούς μας φίλους να ‘κολλάνε’ με την φωτογραφία μας.

Οι ερευνητές που έκαναν την έρευνα αναλύοντας 7.6 εκατομμύρια φωτογραφίες που είχαν ‘ανέβει’ στο Flickr -οι μισές των οποίων είχαν ‘ανέβει’ και στο Instagram- ανακάλυψαν ότι οι φωτογραφίες με φίλτρο είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες να αρέσουν στους χρήστες των social media και 45% πιθανότητες έχουν πολλά σχόλια.

Οι φωτογραφίες με φίλτρο που αυξάνει τον βαθμό διαφοράς φωτεινού-σκούρου (contrast), που διορθώνουν την (υπερ)έκθεση και προσθέτουν ένα πιο ζεστό χρώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πάρουν περισσότερα likes όπως επίσης και αυτές που δεν έχουν ‘λάθη’, είναι χαρούμενες κι έχουν μια vintage αισθητική.