Η ακμή είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες ( και άνδρες φυσικά ), πέρα από την εφηβική ηλικία. Ποιοι παράγοντες όμως την προκαλούν; Και πώς μπορείς να την ξεφορτωθείς αποτελεσματικά;

02-Everything-You-Need-to-Know-About-Hormonal-Acne-and-How-To-Clear-It-206204140-gpointstudio-1024x683

Ένας λόγος που το δέρμα σου γεμίζει σπυράκια είναι οι πόροι. Όταν οι πόροι του δέρματός σου μπλοκάρουν ( από σμήγμα, έλαια, τρίχες και νεκρό δέρμα ), μολύνονται από βακτήρια και δημιουργείται σπυράκι. Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να τα σπας, απλά τα μολύνεις παραπάνω.

Ο κύριος όμως λόγος που εμφανίζεται η ακμή είναι οι ορμόνες. Τα ανδρογόνα είναι στεροειδείς ορμόνες των οποίων τα επίπεδα αυξάνονται όταν ξεκινάει η εφηβεία. Στις γυναίκες μετατρέπονται σε οιστρογόνα. Οι ορμόνες μπορεί να κάνουν τους αδένες κάτω από το δέρμα πιο μεγάλους, και αυτό με τη σειρά του προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος. Το σμήγμα μπορεί να σπάσει τα κυτταρικά τοιχώματα του δέρματος στους πόρους, και να προκαλέσει την ανάπτυξη μικροβίων.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν την ακμή. Τα πολύ λιπαρά καλλυντικά, το στρες, οι ορμονικές αλλαγές και φυσικά η περίοδος, είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισης της ακμής.

01-Everything-You-Need-to-Know-About-Hormonal-Acne-and-How-To-Clear-It-426012823-beer-worawut-1024x683

Τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις; Η Helenvita σου δίνει τη λύση με την νέα της σειρά Helenvita ACNormal®. Χάρη στο καινοτόμο συστατικό Phycosaccharide® AC το οποίο προέρχεται από τα καφέ φύκια Laminaria Digitata, τα προϊόντα της σειράς Helenvita ACNormal®, συμβάλλουν αποτελεσματικά στη ρύθμιση του σμήγματος, στην κερατόλυση, ενώ ταυτόχρονα αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηριδίων που προκαλούν την ενοχλητική ακμή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάθε ρουτίνα ομορφιάς «απαιτεί» συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σωστή περιποίηση ώστε να πούμε μια για πάντα «Αντίο» στα ενοχλητικά κι αντιαισθητικά σπυράκια, ξεκινάει από έναν σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας και τελειώνει με τη σωστή ενυδάτωση, που φροντίζει το δέρμα και δεν «αιχμαλωτίζει» τη λιπαρότητα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ολοκληρωμένη σειρά Helenvita ACNormal® παρέχει όλα τα προιόντα που χρεάζεσαι για την καταπολέμηση της ακμής. Καθαριστικό προσώπου σε υγρή μορφή, βελούδινο αφρό καθαρισμού που είναι ιδανικός για αφυδατωμένες επιδερμίδες, ενυδατική κρέμα, μάσκα προσώπου, και τζελ για τοπική εφαρμογή. Αποκτήστε αναζωογονημένη επιδερμίδα με την ολοκληρωμένη σειρά της Helenvita.