Μπορεί ο συνδυασμός σοκολάτας με ελαιόλαδο να σας φαίνεται περίεργος αλλά πιστέψτε με η γεύση είναι υπέροχη. Με 5 μόνο υλικά έχετε το πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας.

Υλικά

200 γρ απλή σοκολάτα
125 ml ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
5 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C, μετά βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ σε ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα.

Μόλις λιώσει τελείως, ανακατεύετε με σταθερή ροή το λάδι και μετά τα δύο τρίτα της ζάχαρης, ανακατεύοντας για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να διαλυθεί στη φωτιά της σοκολάτας. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και τους κρόκους των αυγών.

Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ με περίπου το ένα τρίτο της υπόλοιπης ζάχαρης. Χτυπήστε με ηλεκτρικό σύρμα και μετά προσθέστε άλλο ένα τρίτο της ζάχαρης. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, χαλαρώστε το μείγμα της σοκολάτας ρίχνοντας μέσα μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τα ασπράδια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 40 λεπτά.