Το να είστε λιποβαρείς και αδύνατοι θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα πρόβλημα υγείας. Έτσι, δοκιμάστε αυτές τις 5 τροφές για αύξηση βάρους για το βραδινό.

Για υγιή αύξηση βάρους, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να περιορίσετε τα γλυκά, να αποφύγετε το περιττό λίπος και να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Οι περισσότερες συμβουλές για υγιεινή διατροφή προτείνουν να εστιάσετε στο να συμπεριλάβετε υγιεινές τροφές στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα. Ενώ υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα γεύματα πρωινού και μεσημεριανού για αύξηση βάρους, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τις τροφές για αύξηση βάρους που πρέπει να τρώτε το βράδυ. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Κρέας και ψάρι

Είναι μια κοινή αντίληψη ότι η κατανάλωση κρέατος, όπως κοτόπουλο ή ψάρι, θα σας κάνει να πάρετε βάρος. Αυτό είναι αλήθεια! Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καλό λίπος, όπως το κόκκινο κρέας, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και προάγουν την αύξηση βάρους. Τα θαλασσινά, από την άλλη πλευρά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, θερμίδες, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να πάρουν βάρος.

Ρύζι

Το ρύζι είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να πάρει βάρος. Μία μόνο μερίδα ρυζιού περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και θερμίδες. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για άτομα που δεν έχουν όρεξη για φαγητό ή χορταίνονται γρήγορα.

Ξηροί καρποί και βούτυρο ξηρών καρπών

Τίποτα δεν ξεπερνά τους ξηρούς καρπούς όταν πρόκειται για υγιή λίπη για αύξηση βάρους! Μια χούφτα ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια, μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σνακ πριν τον ύπνο για να σας βοηθήσει να αυξήσετε βάρος. Οι ξηροί καρποί όχι μόνο είναι πλούσιοι σε υγιή λίπη, αλλά είναι επίσης υψηλοί σε θερμίδες, καθιστώντας τους ιδανικούς για σωστή αύξηση βάρους. 

Πατάτες και άμυλο

Οι πατάτες και άλλες τροφές πλούσιες σε άμυλο μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε τον σωστό αριθμό θερμίδων. Το άμυλο χωνεύεται γρήγορα και εύκολα και έτσι η πείνα έρχεται νωρίτερα. Ως αποτέλεσμα, θα τρώτε περισσότερο και αυτό οδηγεί στην αύξηση βάρους. Εκτός από τις πατάτες, μπορείτε επίσης να επιλέξετε κινόα, καλαμπόκι και βρώμη.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Αυτές είναι καλές πηγές υδατανθράκων και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα ισορροπημένο γεύμα με πολλές θερμίδες. Μπορείτε να συνδυάσετε ψωμί ολικής αλέσεως με καλές πηγές πρωτεΐνης όπως αυγά, κρέας και τυρί.