Έπειτα από

πολλές σκέψεις και αρκετά ξενύχτια, όπου κούρασα αρκετά το μυαλουδάκι μου, προσπάθησα να ξεμπλέξω το κουβάρι ως προς το γιατί οι άνθρωποι έχουν λογιών συμπεριφορές απέναντι στους άλλους εν μέσω σχέσεων….

Αρνητικές συμπεριφορές βασικά…

Φιλικές, Ερωτικές, Συζυγικές,

Επαγγελματικές σχέσεις, όλες έχουν την δική τους την δική τους ιστορία.

Αυτό που πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο είναι πως απογειώνουμε κάποιους που εντάσσονται σε όποια σχέση και πως τους προσγειώνουμε επίσης.

Και εδώ έρχεται το εξής εκπληκτικό, όλοι μας (δεν εξαιρώ εμένα) μπορούν κυριολεκτικά από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν συμπεριφορά, στάση και τακτική απέναντι στο ταίρι της όποιας σχέσης.

Εδώ έρχεται το ερώτημα, πως μπορούν; Να αλλάζουν όλο το σκηνικό ελαφρά την καρδία χωρίς να αντιλαμβάνονται το κακό που προξενούν…

Από ότι γνωρίζουμε όλοι, τα μέλη των σχέσεων είναι τουλάχιστον 2, άρα όταν το ένα μέλος αλλάζει τακτική, το άλλο μέλος μένει σταθερό και δέχεται όλα τα πυρά, χωρίς να γνωρίζει το «γιατί» και χωρίς να μπορεί να πει έστω μια κουβέντα.

Και δεν μπορεί να πει μία κουβέντα γιατί η αλλαγή του άλλου μέλους που δημιούργησε το αρνητικό σκηνικό, έσπασε τους δεσμούς, δεν του δίνει το δικαίωμα να το κάνει, δημιουργείται μία τεράστια απόσταση, μία αμηχανία. Χάνει την φωνή του.

Το μέλος απογοητεύεται, πλήττεται εσωτερικά, αποκτά ενοχές, χάνεται μέσα στα «γιατί»….

Γιατί;

Γιατί έχουμε εκπαιδευτεί στις κακές συμπεριφορές των άλλων, να βάζουμε ως ένοχο, εμάς, και δεν μπαίνουμε στην εξής λογική: ότι εκείνος που αποφάσισε να εγκαταλείψει, να φερθεί με αυτό τον τρόπο ήταν δική του απόφαση. Φυσικά και δεν ερωτηθήκαμε ή τουλάχιστον δεν δεχτήκαμε προτάσεις ανανέωσης και καλυτέρευσης, απλώς μας παρουσιάστηκε ένας νέος άνθρωπος « άγνωστος» προς εμάς, μη προσεγγίσιμος.

Πρέπει διαρκώς να συνειδητοποιούμε ποίοι είμαστε έτσι ώστε όταν έρθει η αλλαγή να είμαστε έτοιμοι.

Δουλεύουμε με τον εαυτό μας, κάθε στιγμή της ζωής μας. Βρίσκουμε τα θετικά μας στοιχεία τα οποία εφόσον θα τα γνωρίζουμε θα αντιπαρέλθουν στην οποιαδήποτε απόφαση και αλλαγή του δίπλα μας.

Εμείς θα έχουμε το ήθος που αρμόζει και ο νόμος του σύμπαντος δεν θα χαρίζει, απλώς θα χρωστάει σε αυτούς που δεν ήταν σωστοί μαζί μας!

Φιλιά πολλά

Αγγελική