Αν αναρωτιέσαι πως θα ζεστάνεις το σπίτι σου με τόσο κρύο αυτές τις ημέρες τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τις νέες αντλίες θερμότητας από την LG. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι είναι και πώς λειτουργούν;

Πώς λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας LG αντλούν θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμα και σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες) και ζεσταίνουν το νερό που τροφοδοτεί το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τα σώματα καλοριφέρ που υπάρχουν ήδη στο χώρο. Έτσι, συνδέονται με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ) και μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε λέβητα εύκολα και γρήγορα. Δεν απαιτούνται εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού και δεν είναι απαραίτητος o ειδικός χώρος λεβητοστασίου. Διαθέτουν συντελεστή απόδοσης τουλάχιστον 4, δηλαδή είναι έως 4 φορές πιο αποδοτικές από ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου, καθώς η θερμική ενέργεια που μεταφέρει το νερό δεν παράγεται μέσω καύσης, αλλά μεταδίδεται από τον εξωτερικό αέρα στο νερό και στη συνέχεια στον χώρο του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μονάδα κόστους που πληρώνει ο χρήστης για τη θέρμανση, λαμβάνει 4 φορές περισσότερη θερμότητα.

Capture

Πιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση

Με πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Eurovent, οι αντλίες θερμότητας LG είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν οικολογικό χαρακτήρα, καθώς δεν παράγουν καυσαέρια και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ατμοσφαιρικός αέρας. Επιπλέον, για ακόμη περισσότερη οικονομία, οι αντλίες θερμότητας LG διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή, προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους ανάλογα με το πόση θερμότητα χρειάζεται ο χώρος χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης αντιστάθμισης που προσαρμόζει τη θερμοκρασία του παραγόμενου νερού στις μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν απόλυτη αυτονομία σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Capture

Εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος συντήρησης

Οι αντλίες θερμότητας έχουν εύκολη εγκατάσταση και οικονομική συντήρηση. Αν πρόκειται για αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης, το μόνο που αντικαθίσταται είναι ο λέβητας και όχι όλο το δίκτυο. Οι μονάδες τύπου Μonobloc μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα πιο γρήγορα κι εύκολα, καθώς στο ίδιο σασί περιέχονται τόσο τα  υδραυλικά όσο και τα ψυκτικά τμήματα μιας αντλίας. Η απόσβεση της επένδυσης για την εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας LG γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα έξοδα λειτουργίας τους δεν προπληρώνονται, ενώ πρόκειται για τον πιο ακίνδυνο τρόπο θέρμανσης, καθώς δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφάλειας. Τέλος, επειδή δεν υπάρχει καύση, υπάρχουν αντίστοιχα και λιγότερες φθορές, μειώνοντας έτσι και τα κόστη συντήρησης. Παράλληλα, διαθέτουν πλήρες σύστημα ένδειξης βλαβών, λειτουργία που καθιστά προαιρετικό ακόμα και τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Capture

Διαχείριση από το κινητό

Οι ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης και κλιματισμού της LG μέσω των συστημάτων αντλιών θερμότητας αποτελούν την ιδανική επιλογή για θέρμανση το χειμώνα, για ένα άνετο, ζεστό περιβάλλον και επιπλέον ξεγνοιασιά χάρη στην εξοικονόμηση κόστους.