“Μα πάλι δεν μπορείς;”… Αυτήν την ερώτηση απορία την έχουν ακούσει πολλές φορές όσοι δουλεύουν δουλειές με βάρδιες από φίλους και γνωστούς που δεν μπορούν να καταλάβουν πως μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική εργασιακή πραγματικότητα. Εκατομμύρια άτομα στον κόσμο δεν μπορούν να φάνε ή να κοιμηθούν στις ώρες που το κάνουν όλοι οι άλλοι αφού η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που απαιτεί θυσίες και ξενύχτι! Σε σένα που το κάνεις, έχουμε να πούμε ένα μόνο πράγμα. Σε νιώθουμε και σε σεβόμαστε απεριόριστα! Και τα παρακάτω facts θα μιλήσουν στην καρδιά σου!

1. Σαββατοκύριακο; Τι είναι αυτό; Τι μέρες που οι περισσότεροι βρίσκουν χρόνο για να γιορτάσουν εσύ πρέπει να δουλέψεις. Είναι η βάρδια που “πονάει” περισσότερο. Και δεν έχεις νιώσει ποτέ την “Thank God It’s Friday” χαρά όταν πλησιάζει το ΣΚ. Την Παρασκευή είτε θα κοιμηθείς από νωρίς, είτε θα βγεις και θα έχεις τρελό hangover την επόμενη ημέρα!

2. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις πράγματα για πάνω από μία εβδομάδα. Και πολύ λέμε. Συνήθως είσαι έτοιμη να πας σε κάποιο Facebook event που περίμενες πως και πως και τελευταία στιγμή θυμάσαι πως σου άλλαξαν τη βάρδια. Πάλι!

3. Και κάπου εδώ ακούγεται η άλλη “κλασική” ερώτηση… “Μα δεν μπορείς να αλλάξεις βάρδια με κάποιον;” Οι φίλοι σου το θεωρούν παιχνιδάκι γιατί είναι μόνιμα εύκαιροι 3-4 συνάδελφοι που περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο να σε εξυπηρετήσουν!

4. Παραμονή Χριστουγέννων, ανήμερα Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος κλπ. Οι αργίες που παρακαλάς να μην τύχει το όνομά σου! Όσες δούλεψες τις θυμάσαι όλες!

5. Ο ύπνος σου έχει συγχρονιστεί με την άλλη πλευρά του πλανήτη και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δεν λένε να φύγουν. Στις άδειες κοιμάσαι περίπου κανονικά και αισθάνεσαι σαν… alien.

6. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Πολλές φορές ξεχνάς ποια μέρα της εβδομάδας είναι!

7. Το να ακούς φίλους να λένε πως πρέπει να ξυπνήσουν στις 8.30 σου ακούγεται σκέτη πρόκληση! Με το ζόρι δεν ουρλιάζεις!

8. Ούτε καν θυμάσαι πότε έφαγες κάποιο γεύμα την κανονική του ώρα. Και έχεις μήνες να πετύχεις τους δικούς σου σε Κυριακάτικο τραπέζι.

9. Δεν πετυχαίνεις ποτέ ξύπνιο τον καλό σου. Τον βλέπεις μόνιμα κάτω από τα σκεπάσματα να κοιμάται!

10. Το θετικό της υπόθεσης; Έχεις ελεύθερο χρόνο όταν οι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι! Μία αν μη τι άλλο ικανοποίηση και μία κατάσταση που σε βοηθάει να τελειώνεις κάποιες δουλειές με την ησυχία σου χωρίς να πέφτεις στο χαμό!