Πολλές φορές βλέπουμε τέλεια, διασκεδαστικά όνειρα που θέλουμε να θυμόμαστε. Άλλες φορές βλέπουμε αστεία όνειρα που συμπεριλαμβάνουν και άλλα άτομα και θέλουμε να τους πούμε για να γελάσουμε όλοι μαζί. Όμως, έρχεται η ώρα να τα ανακαλέσουμε και… δεν θυμόμαστε τίποτα! Μόνο το γενικό θέμα του ονείρου, στην καλύτερη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα που θα μας βοηθήσουν να θυμόμαστε καλύτερα τα όνειρα μας και για περισσότερο χρόνο. Επίσης, με τα κόλπο αυτά θα εκπαιδευτούμε στο να μην τα ξεχνάμε αμέσως με το που ξυπνάμε. Ας τα δούμε:

5 κόλπα για να θυμάστε τα όνειρα σας και πιο εύκολα αλλά και για περισσότερο χρόνο:

Γράψτε τα όνειρά σας όταν ξυπνήσετε

Είναι γνωστό ότι με το να γράφουμε πράγματα, τα θυμόμαστε μετά καλύτερα και για περισσότερο χρόνο. Επίσης, με το να γράφετε τα όνειρά σας στο χαρτί, ακόμη και εάν τα ξεχάσετε, θα μπορείτε να τα διαβάσετε μελλοντικά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαυδεύσετε το μυαλό σας να αφιερώσει περισσότερη μνήμη αφιερωμένη στα όνειρά σας. Εάν …βαριέστε να φτιάξετε ημερολόγιο ονείρων και να γράφετε σε χαρτί, υπάρχει και ένας άλλος πρακτικός τρόπος. Μπορείτε να σημειώνετε τα όνειρα σας στις σημειώσεις του κινητού σας ή στις σημειώσεις στον υπολογιστή. Μπορείτε ενώ είστε στο μετρό να γράφετε ό,τι θυμάστε από τα όνειρά σας και να δημιουργηθεί έτσι μία νέα συνήθεια. Η νέα αυτή συνήθεια θα βοηθήσει το μυαλό να θέσει το να θυμάστε τα όνειρα σε μία απ΄τις προτεραιότητές σας.

Συζητήστε τα όνειρά σας

Με το να συζητήσετε με κάποιον τα όνειρα σας, θα είναι πιο εύκολο να τα θυμάστε γιατί θα δημιουργηθεί και μία νέα ανάμνηση, αυτή της συζήτησης. Εάν περνάει ώρα κάθε πρωί μέχρι να συναντήσετε κάποιον, τότε μπορείτε να στείλετε τις λεπτομέρειες του ονείρου σας σε μήνυμα σε κάποια φίλη σας και να το σχολιάσετε μαζί.

όνειρα

Ξυπνήστε μέσα στην νύχτα

Υπάρχει και το «μπακαλίστικο» κόλπο, το οποίο δεν συνιστούμε γιατί μπορεί να σας χαλάσει την ξεκούραση του ύπνου. Εάν ξυπνάτε μέσα στο βράδυ, τότε είναι πιο πιθανό να θυμάστε τα όνειρα που βλέπετε μέσα στον ύπνο σας και δεν θυμάστε με τίποτα το πρωί. Έτσι, αν πιείτε 2-3 ποτήρια νερό πριν κοιμηθείτε, προκαλείτε τον οργανισμό σας να σας ξυπνήσει μετά από τον REM ύπνο οπότε και συνήθως βλέπουμε τα όνειρα. Οπότε, θα θυμάστε αμέσως περισσότερα όνειρα από ότι εάν δεν ξυπνούσατε.

Επαναλάβετε: «Θα θυμηθώ τα όνειρά μου»

Μέσω του διαλογισμού και της συγκέντρωσης μα και της δύναμης της επανάληψης, το μυαλό μας έχει την δυνατότητα να κάνει φοβερά πράγματα. Μεταξύ τους, μπορείτε να «εκπαιδεύσετε» τον εγκέφαλό σας να θυμάται και τα όνειρά σας, εάν το θέσει στις προτεραιότητες σας. Έτσι, πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ επαναλάβετε από μέσα σας (ή και δυνατά) και πιστέψτε ότι θα κάνετε μία προσπάθεια να θυμάστε τα όνειρά σας το πρωί. Μετά από μερικές μέρες θα δείτε ότι όντως θα σας είναι πιο εύκολο.

Θέστε μία «ονειροπαγίδα»

Πέρα από την παραδοσιακή χρήση της ονειροπαγίδας να παγιδεύει τα κακά όνειρα, όπως την μάθαμε από τους ιθαγενείς της Αμερικής, υπάρχει και μία άλλη. Με το να βλέπετε μία ονειροπαγίδα κάθε πρωί που ξυπνάτε, θυμίζετε στον εαυτό σας αυτόματα να ανατρέξει στα όνειρα που είδατε την συγκεκριμένη νύχτα. Δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένα μία ονειροπαγίδα μα οποιδήποτε αντικείμενο θέσετε ως αυτό που θα σας θυμίζει κάθε πρωί να ανατρέξετε στα όνειρά σας. Μπορεί να είναι ένας πίνακας, ένα διακοσμητικό, ένα ρολόι, οτιδήποτε.

όνειρα

Εάν ακόμη δεν θυμάστε τα όνειρά σας, μην απογοητευτείτε. Είναι μία πρακτική που παίρνει χρόνο να τελειοποιηθεί αλλά θα σας ανταμείψει εν καιρώ. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τα βήματα όσο πιο συχνά γίνεται και θα δείτε την αλλαγή το πολύ σε μερικούς μήνες.  

Δείτε ακόμη: Πως να μην σας διακόψουν ξανά τον ύπνο