Σαν καλοκαιρινό ζώδιο που είμαι -Δίδυμος ντε- αυτή η εποχή είναι η αγαπημένη μου. Βόλτες, θάλασσα, αντηλιακό να κυλάει στο σώμα, κοκτέιλ στα μπαράκια τα βράδια, καλοκαιρινά φλερτ είναι κάποιοι απ’τους λόγους που εξηγούν γιατί λατρεύω το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν πράγματα που να μην μ’αρέσουν σε αυτό….

#ΝΟΤ

Τα παρακάτω είναι όλα όσα μας εκνευρίζουν όλες τις γυναίκες το καλοκαίρι. Ταυτίσου μαζί μου και ας παρηγορηθούμε με ένα φιλικό πατ-πατ στην πλάτη, φίλη μου.

1. Ξύρισμα καθημερινό

Αν κάνεις αποτρίχωση, τότε δεν σε αφορά. Εμείς οι υπόλοιπες όμως που δεν αντέχουμε τον πόνο, αναγκαζόμαστε να κάνουμε το ξυραφάκι προέκταση του χεριού μας. Μπορεί το πρωί να έχουμε ξυρίσει μασχάλες και πόδια, το απόγευγμα θα θέλουν πάλι. Δεν είναι κατάσταση αυτή, δεν είναι.

2. Μήπως κάνουμε τσάμπα μπάνιο;

Καλά δεν μιλάω σοβαρά προφανώς, αλλά αυτό που κάνεις μπάνιο, μυρίζει όλος ο χώρος σου κι εσύ μαζί καρύδα, και με το που βγαίνεις στον δρόμο όλα αυτά αποτελούν παρελθόν μεμιάς, σε ξεπερνά, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι. Λίγα βήματα παρακάτω, απλά στάζεις απ’τον ιδρώτα.

3. Κεφάλαιο ΜΜΜ

Ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Σε όλη εκείνη την ανυπόφορη οσμή που αλήθεια είναι στιγμές που δεν παλεύεται άλλο. Θέλεις όσο τίποτα, να μπεις μία μέρα στον ΗΣΑΠ και να αρχίσεις να μοιράζεις αποσμητικά ή να αερίσεις εσύ τον χώρο με το δικό σου. Ε, μα! Αν θες παρέα, μη διστάσεις να με φωνάξεις.

Επιπλέον, μπορεί να γίνεις έξαλλη πραγματικά όταν το 2016 υπάρχουν ακόμα συρμοί που δεν έχουν κλιματισμό. Σοβαρά, τώρα;

4. Όλες οι ατέλειες στην φόρα

Αν είσαι 50 κιλά και χωρίς κυτταρίτιδα, φύγε λίγο να δούμε κάτι εμείς οι υπόλοιπες. Έλα μείνε, αστειεύομαι. Όταν έχεις κάποια κιλά παραπάνω ή και όχι, αλλά η κυτταρίτιδα κάνει μπαμ από μακριά, τότε είναι ζόρι η ζέστη. Δε νιώθεις άνετα να φορέσεις σορτσάκι και για μαγιό αφού περάσει το μισό καλοκαίρι και μετά.

5. Τα κουνούπια

Αυτά τα έντομα που θα ήθελες όσο τίποτα να σταματήσουν να υπάρχουν. Μεταξύ μας τώρα, έχουν λόγο ύπαρξης; Το βράδυ που θα κοιμηθείς, θα τριγυρνάει πάντα ένα στο αυτί σου. Όλο το δωμάτιο είναι χωρίς φως, αλλά αυτό θα πετάξει εκεί που είναι το αυτί σου. Μυρίζει το αίμα, παιδί μου. Την επόμενη ημέρα, ξυπνάς με τσιμπήματα που χάνεις και το μέτρημα.

Σε αυτή την κατηγορία, θα προσθέσω και τις κατσαρίδες. Τις μισώ, τις σιχαίνομαι, θέλω να πεθάνουν όλες. Μικρές-μεγάλες.