Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, ανεμελιά και – φυσικά – παγωμένες απολαύσεις! Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα των φρούτων με την κρεμώδη υφή ενός παγωτού, αλλά χωρίς τις τύψεις, τότε αυτό το frozen yogurt με φράουλα είναι η ιδανική πρόταση. Φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι, με λίγα και αγνά υλικά, και ταιριάζει τέλεια σε κάθε στιγμή της ημέρας – είτε σαν επιδόρπιο, είτε σαν ένα δροσερό σνακ. Ακολούθησε την απλή συνταγή παρακάτω και απόλαυσε την πιο υγιεινή απόλαυση του φετινού καλοκαιριού!

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες):

500 γρ. φράουλες φρέσκες

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% ή πλήρες)

80-100 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

1 κ.σ. χυμός λεμονιού (προαιρετικά, για έξτρα φρεσκάδα)

Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι. Σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη, βάζετε τις φράουλες, το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Πολτοποιείτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές και λείο.

Αν θέλετε να το απολαύσετε άμεσα, μπορείτε να το σερβίρετε σαν soft serve. Σε διαφορετική περίπτωση, μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες περίπου. Ανακατεύετε κάθε 30-45 λεπτά για να μην κρυσταλλωθεί.

Για το σερβίρισμα μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες, granola, ξηρούς καρπούς ή flakes σοκολάτας

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με οποιοδήποτε φρούτο εποχής (μάνγκο, ροδάκινο, μύρτιλα) και να φτιάξετε κάθε φορά μια νέα παραλλαγή.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα να φτιάξετε το δικό σας frozen yogurt στο σπίτι, αυτή είναι η ιδανική στιγμή. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή, μπορείτε να απολαμβάνειτε καθημερινά ένα γλυκό που είναι τόσο ελαφρύ όσο και απολαυστικό. Βάλτε λίγη δημιουργικότητα, παίξτε με τις γεύσεις και κάντε το κάθε μπολάκι μια μικρή γιορτή φρεσκάδας. Γιατί το καλοκαίρι είναι η τέλεια αφορμή να βάλουμε την απόλαυση στο πιάτο μας – χωρίς ενοχές!

Καλή σας απόλαυση!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.