Τώρα το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να τρώνε μικρότερα γεύματα, που είναι θρεπτικά και δεν περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες. Για το λόγο αυτό, επιλογές όπως τα pancakes ή οι βάφλες μπαίνουν για λίγο στην…άκρη και τη θέση τους παίρνουν πιάτα με βάση το αυγό, όπως ο ελληνικός καγιανάς!

Τι θα χρειαστείς για 2 άτομα:

4-5 αβγά

3 ντομάτες ώριμες τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

αλάτι

πιπέρι

λίγη γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπεριά και το σκόρδο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο σκεύος, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν με τη ντομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε το ασπράδι να ασπρίζει και στο τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό χωρίς τύψεις! 3 συνταγές για το καλοκαίρι με ελάχιστες θερμίδες