Αυτή η πανεύκολη συνταγή γίνεται μέσα σε 30 λεπτά – ιδανική για τις πολυάσχολες καθημερινές σου. Η απίστευτα κρεμώδης αυτή σάλτσα είναι τόσο νόστιμη, που θα νιώθεις σαν να είσαι σε φανταχτερό εστιατόριο, κάνοντας αυτό το πιάτο τέλειο για να το σερβίρεις σε καλεσμένους και φίλους. Φύγαμε.

 

Υλικά

  • 1/2 με 1 πακέτο Πέννες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό θες) Barilla – αναλόγως τα άτομα
  • 1-2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Κρέμα γάλακτος
  • Βούτυρο
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο
  • Παρμεζάνα

 

Συνταγή

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό έως ότου τα ζυμαρικά να είναι al dente – δηλαδή όσο χρόνο λέει πάνω στο πακέτο μείον 2 λεπτά. Κράτα περίπου 1/2 φλιτζάνι με το νερό που τα μαγείρεψες, και στράγγιξε τα ζυμαρικά.
  • Όσο μαγειρεύεις τα ζυμαρικά, αλάτισε καλά το κοτόπουλο (μαζί με όποια άλλα μυρωδικά θες) και αλεύρωσέ το, χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά αλευριού.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγείρεψε το κοτόπουλο μέχρι να είναι χρυσό απ’ έξω και καλά μαγειρεμένο μέσα. Μετά αφαίρεσέ το από το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και σώταρε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή. Πρόσθεσε 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και άφησέ τα για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε 1 – 1 1/2 κουταλιά πέστο, κρέμα γάλακτος, λίγο σκόρδο σε σκόνη και άστο να σιγοβράσει. Η σάλτσα θα αρχίζει να “δένει” σιγά σιγά.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, και άστο να σιγοβράσει λίγα λεπτά.
  • Πρόσθεσε όση παρμεζάνα θες και ανακάτεψε καλά, για να πάει παντού και να λιώσει σωστά.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα απαλά. Εάν θες η σάλτα να είναι πιο κρεμώδης, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες όσο έβραζες τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά.

 

Αν είσαι, λοιπόν, όσο μακαρονάς είμαι και εγώ, τότε σου συνιστώ να παρακολουθήσεις Barilla Pasta World Championship 2019! Φέτος, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για 8η συνεχή χρονιά και για πρώτη φορά εκτός της έδρας του, της Ιταλίας. Εναρμονισμένος με την ιδέα “The Art of Pasta” και την 50η επέτειο της παρουσίας της Barilla στη Γαλλία, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι, μια πόλη φημισμένη για τη γαστρονομική της κουλτούρα και τον πλούτο της Τέχνης της.

 

Ο φετινός διαγωνισμός Barilla Pasta World Championship 2019, εστιάζει γύρω από την ιδέα “The Art of Pasta”, όπου τα ζυμαρικά θα παρουσιαστούν όχι μόνο ως φαγητό, αλλά και ως έργο τέχνης. Κάθε κομμάτι ζυμαρικών αποτελεί ένα ξεχωριστό δημιούργημα, το οποίο συνδυάζει την ομορφιά με τη γεύση. Η μορφή και η κίνησή τους δημιουργούν ένα αριστούργημα.

Το Art of Pasta θα επηρεάσει τα γαστρονομικά και τα κοινωνικά συστατικά αυτής της ετήσιας εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν τη γαστρονομική ομορφιά μέσα από τις γευστικές δημιουργίες των 14 διαγωνιζομένων Chef, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας, lifestyle και τέχνης. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες Chef και τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα παρουσιάσουν γαστρονομικά θεάματα, σημαντικοί opinion leaders θα καθοδηγήσουν συζητήσεις και θα δοθούν μουσικές παραστάσεις .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BARILLA Pasta World Championship 2019, τη λίστα των διαγωνιζομένων Chefs και τα βιογραφικά τους, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στην  ιστοσελίδα www.pastaworldchampionship.com.