Η παραδοσιακή ιταλική caprese κάνει καλοκαιρινή στροφή και φοράει τα εξωτικά της!
Η σαλάτα caprese είναι πάντα chic, αλλά αυτή η παραλλαγή με μάνγκο και φρέσκο δυόσμο πάει το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Είναι ιδανική για brunch με φίλους, ελαφρύ γεύμα ή ακόμα και για ένα εντυπωσιακό starter σε καλοκαιρινό δείπνο. Με φρέσκα υλικά, υπέροχα χρώματα και δροσερή γεύση, αυτή η σαλάτα συνδυάζει γκουρμέ αισθητική με απλότητα.
Υλικά για 2 άτομα:
1 ώριμο μάνγκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου (ή και λίγο βασιλικό αν θέλεις)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γλάσο βαλσάμικου ή λάιμ για πιο εξωτική γεύση
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Στρώστε σε πιατέλα εναλλάξ τις φέτες μάνγκο και τις φέτες μοτσαρέλας. Τοποθετήστε επάνω τα φύλλα του δυόσμου. Περιχύνετεμε το ελαιόλαδο και λίγο γλάσο ή χυμό λάιμ. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε!!
Για πιο πικάντικη διάθεση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι νιφάδες ή μια σταγόνα σάλτσα σόγιας – δίνει ασιατική αίσθηση. Για πιο gourmet εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές μπάλες μοτσαρέλας (bocconcini).
Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να πειραματιστούμε στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και τολμηρές γεύσεις. Η παραπάνω συνταγή είναι ακριβώς αυτό: μια ανατροπή που σέβεται την απλότητα, αλλά φέρνει νέα πνοή στο τραπέζι. Ελαφριά, φωτογενής και έτοιμη σε λίγα λεπτά, αυτή η σαλάτα δεν είναι απλώς ένα πιάτο – είναι τρόπος ζωής.
Δοκίμασέ την, μοιράσου την και… γεύσου καλοκαίρι με κάθε μπουκιά!
Leave a Reply