του “evoparadise”

Καλώς ήρθατε στο Roadbook, τη νέα κατηγορία του That’s Life για όσους αγαπούν την αυτοκίνηση, τις μηχανές και γενικότερα οτιδήποτε έχει τροχούς και καίει βενζίνη (ή ρεύμα, ή νερό, ή αέρα)… εδώ θα διαβάζετε από… χαριτωμένα και fun άρθρα όπως το παρακάτω μέχρι και εμπεριστατωμένα, λεπτομερή τεχνικά άρθρα για τους πραγματικούς petrolheads.

Το μότο του «όλοι οι καλοί χωράνε», παραπέμπει σε μια απύθμενη συντροφικότητα. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου όμως, υπάρχει και ένα όριο. Υπάρχει?

Ποιος δεν έχει στριμωχθεί σε ένα αμάξι για να πάει 2 τετράγωνα πιο κάτω, σε μια παραλία ή για να απλά για να μην χρησιμοποιηθούν 2 οχήματα? Ο νόμος φυσικά ορίζει βάσει άδειας κάθε οχήματος ότι επιτρέπει την μεταφορά μέχρι 4 ή 5 ατόμων.

Ας δούμε μερικούς που προσπάθησαν να διευρύνουν τις σχέσεις τους λίγο παραπάνω:

ποσοι χωρουν σε αυτοκινητο (2)

Σιβηρία: Μαθητές της ομάδας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σιβηρίας στριμώχνονται σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια τοπικού διαγωνισμού για την κατάκτηση της θέσης στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Λένε για 40 άτομα. Σε ένα Smart. Και εδώ βλέπεις 3ο σε smart και γελάει σαν να έκανε το μεγαλύτερο κατόρθωμα. Ακούγεται απίθανο, αστείο θα ήταν σίγουρα. Και σίγουρα δεν θα έκλεινε καμία πόρτα, ενώ πιθανότατα θα είχαν ανέβει και πάνω στο Smart.

ποσοι χωρουν σε αυτοκινητο (3)

Αγγλία: Εδώ τι έκλεισαν τις πόρτες. 28 γυναίκες χώρεσαν σε ένα Mini (αλίμονο) μέσα σε 18 λεπτά. Ξαναγράφω. 28 γυναίκες. Σε 3,6 μέτρα αυτοκίνητο. Πώς οι κοπέλες τι παρέας γκρινιάζουν ότι δεν χωράνε 3 πίσω? Ή ότι δεν μπορούν να κάτσουν καν πίσω. Στενή φούστα, θα τσαλακωθούν…Τι να πω….θα ήθελα πάντως την παραπάνω προσπάθεια να την τράβαγα με μία GoPro…από μέσα…στο εσωτερικό….και γύρω μου να γεμίσει γυναίκες….άγιε μου Βασίλη….

ποσοι χωρουν σε αυτοκινητο (4)

Γερμανία. Άγιε μου Βασίλη και με 15 κοριτσάκια σε ένα VW Up, πάλι ευχαριστημένος θα ήμουν….και εδώ έχει βάση…15 κοριτσάκια ήταν και 1 άντρας…..

Αυτά ήταν κάποια από τα πιο περίεργα. Κατά καιρούς δοκιμάζεται η χωρητικότητα των οχημάτων με διάφορους τρόπους. Πόσα σκυλιά χωράνε, πόσα ζευγάρια παπούτσια (100 ήταν, φοβερό…ελπίζω όχι χρησιμοποιημένα), πόσες μπανάνες χωράνε σε ένα Toyota Aygo (4.774 χώρεσαν….) και άλλα πολλά.

ποσοι χωρουν σε αυτοκινητο (1)

Στην Ελλάδα δυστυχώς κάνουμε τέτοιες δοκιμές και με αντικείμενα…καναπέδες, φυτά, κουζίνες…και το χειρότερο και το πιο επικίνδυνο είναι στα 2τροχα….μπορεί μια 4μελής οικογένεια να χωρέσει σε ένα 50άρι παπί? Φυσικά! Και με ασφάλεια πάνω από όλα…..

Έλληνες γονείς, το μηχανάκι ΔΕΝ είναι οικογενειακό όχημα. Ούτε κλαρκ.

Αν θέλετε πάντως να προσπαθήσετε το δικό σας ρεκόρ, έχετε στο μυαλό σας αυτούς τους κανόνες:

  • Το όχημα πρέπει να είναι κανονικής παραγωγής.
  • Δεν πρέπει να αφαιρεθούν καθίσματα, τιμόνια, λεβιέδες…(αγγλίδες με το mini)
  • Πόρτες, παράθυρα, καπώ πρέπει όλα να είναι κλειστά.
  • Πρέπει να το κάνετε σε 10 λεπτά.
  • Η μηχανή πρέπει να μπορεί να πάρει μπροστά (υπερβολή)
  • Όλα τα άτομα πρέπει να είναι άνω των 16

 

Καλή διασκέδαση!

ποσοι χωρουν σε αυτοκινητο (1)