Αν αγαπάς τα μακαρόνια αλλά ψάχνεις κάτι πιο ελαφρύ, θρεπτικό και stylish, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Το πέστο αβοκάντο δίνει υπέροχη κρεμώδη υφή χωρίς καθόλου κρέμα, ενώ τα καραμελωμένα ντοματίνια απογειώνουν τη γεύση με τη φυσική τους γλυκύτητα. Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης

1 1/2 ώριμο αβοκάντο

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

10-12 φύλλα φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. ντοματίνια

Λίγη ρίγανη

1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ντοματίνια

Εκτέλεση:

Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 1/2  του φλυτζανιού από το νερό που τα βράσατε.

Στη συνέχεια φτιάξτε το πέστο: Στο μπλέντερ βάλτε το αβοκάντο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε κουκουνάρι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό των μακαρονιών για πιο βελούδινη υφή.

Ψήστε τα ντοματίνια: Κόψτε τα στη μέση, τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί, τα ρντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη. Ψήνετε στους 200°C για 10-12 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Αφού στραγγίσετε τα μακαρόνια τα ανακατεύετε  ζεστά με το πέστο αβοκάντο. Τοποθετήστε τα ψητά ντοματίνια από πάνω.

Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή τριμμένη παρμεζάνα.

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο — μόνο φρέσκα υλικά, λίγος χρόνος και πολλή αγάπη. Αυτή η συνταγή ισορροπεί γεύση, υγεία και αισθητική, αποδεικνύοντας πως η καθημερινή απόλαυση μπορεί να είναι και υγιεινή.

Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.