Τα μούρα — όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα — συγκαταλέγονται στα πιο συχνά φρούτα που καταλήγουν στα σκουπίδια. Λόγω της ευαισθησίας τους, χαλάνε μέσα σε λίγες μέρες από την αγορά, κάτι που μεταφράζεται όχι μόνο σε σπατάλη τροφίμων, αλλά και σε οικονομική ζημιά.

Ωστόσο, οι ειδικοί αποθήκευσης από την εταιρεία Wheeldon Brothers βρήκαν τη λύση — και είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Όπως εξηγούν, «τα μούρα είναι ιδιαίτερα ευπαθή, ειδικά όταν αποθηκεύονται σε υγρό περιβάλλον. Το μυστικό είναι ο σωστός αερισμός και η αποφυγή υγρασίας, που βοηθά στο να αποτραπεί η εμφάνιση μούχλας».

Οι ειδικοί δοκίμασαν τρεις διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης και κατέληξαν πως η καλύτερη λύση είναι ένα διάφανο δοχείο με καπάκι που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και κρατά τα μούρα υπερυψωμένα από τη βάση.

«Αυτός ο τρόπος μπορεί να διατηρήσει τα φρούτα φρέσκα έως και 10 μέρες», ανέφεραν. Επίσης, προσφέρει πρακτική αποθήκευση στο ψυγείο, ιδανική και για άλλα ευπαθή προϊόντα.

Αντίθετα, η χρήση αεροστεγούς δοχείου με χαρτί κουζίνας είχε περιορισμένη επιτυχία: «Το χαρτί απορροφά λίγη υγρασία, αλλά όχι αρκετή για να αποτρέψει το χαλάρωμα, ειδικά στις φράουλες», εξηγούν.

Τέλος, η αποθήκευση των φρούτων στο αρχικό τους πλαστικό κουτί, με λίγο χαρτί κουζίνας, είχε καλό αποτέλεσμα στα μύρτιλα, λόγω της πιο σκληρής φλούδας τους — όχι όμως στα ευαίσθητα βατόμουρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.