Έχεις δοκιμάσει μαύρες φακές; Οι μικρές λαμπερές φακές είναι σε σχήμα χάντρας σαν το χαβιάρι beluga ενώ είναι πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Capture

Οι φακές Beluga 3αλφα εντάσσονται διατροφικά στις υπερτροφές, λόγω των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν, είναι εξαιρετικά νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και εύκολους τρόπους. Μπορούν να συνοδεύσουν τις κρύες σαλάτες, να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου, ακόμα και να μαγειρευτούν σαν κλασική σούπα. Οι φακές Beluga 3αλφα αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και δίαιτα.

Θες να ετοιμάσουμε και μια νόστιμη σαλάτα; 

Beluga-Lentil-Salad-I

Υλικά

1 φλιτζάνι μαύρες φακές

1 μεσαία κρεμμύδι, σε κύβους

3 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1 κουταλάκι χονδρό αλάτι

1 πιπεριά

1 κουταλιά σούπας  μαϊντανό

1 σχοινόπρασο

3 κσ κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις φακές και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε για να σιγοβράσει για 10 λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις φακές με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε τη πιπεριά, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο. Προσθέτουμε λίγο κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε!