Τι πιο όμορφο για να καλωσορίσεις τον χειμώνα που έρχεται;

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

2-3 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

300 γρ μαύρη σοκολάτα

Τριμμένες καραμέλες μέντας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι καρύδας, τη κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και μέντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε τα γλυκά μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα γλυκά στη κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε κάθε γλυκό μέσα στη σοκολάτα. Πριν στεγνώσει γαρνίρουμε με τις τριμμένες καραμέλες.