Για κάθε 2 φλιτζάνια ζυμαρικών θα χρειαστείτε ένα αβοκάντο όπου φτάνει για δύο άτομα. Τώρα μπορείτε να μειώσετε ή να διπλασιάσετε τη συνταγή όπως εσείς επιθυμείτε.

Υλικά

2 φλιτζάνια μακαρόνια (ότι είδος θέλουμε)

1 ώριμο αβοκάντο

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

¼ φλ κόλιαντρο

¼ φλ βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίζουμε. Ενώ μαγειρεύουμε ακόμα τα ζυμαρικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το χυμό λεμονιού μέχρι το μειγμα να είναι κρεμώδες. Τοποθετούμε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να πάει η σάλτσα παντού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη παρμεζάνα ακόμα και σερβίρουμε.