Δε θα μείνει μπουκιά με το που θα βγει από το φούρνο καθώς η μυρωδιά του θα σπάσει τη μύτη.

Υλικά για το κέικ

  • 1 φλ. βούτυρο πάντα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2  συσκευασίες βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

 

Υλικά για το γλάσο 

  • 100 γραμ. drops κουβερτούρας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

 

Παρασκευή του κέικ

Ρίχνουμε  το αλεύρι, τις βανίλιες, το κακάο, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και  γάλα. Τα χτυπάμε στο μίξερ  έως ότου αφρατέψει και γίνει ένα λείο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα μακρόστενη και βάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους  180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού φουσκώσει του βάζουμε εσωτερικά ένα μαχαίρι για να δούμε αν θα βγει καθαρό. Αυτή είναι και η ένδειξη πως έχει ψηθεί. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παρασκευή του γλάσου σοκολάτας

Ρίχνουμε τα drops  σοκολάτας σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τα drops με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο υλικό.

Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.