Όταν γνωρίσεις μια χαρισματική προσωπικότητα θα το καταλάβεις. Είναι ο αέρας που εκπέμπει, ο τρόπος που μιλάει, αυτά που έχει να πει, ο τρόπος που έχει δομήσει τη ζωή της, οι επιλογές και τα σημεία στα οποία λέει όχι. Αν γνωρίσεις μια χαρισματική προσωπικότητα θα το καταλάβεις. Αν είσαι σίγουρα θα στο έχουν πει. Και σίγουρα έχεις κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, τα οποία ολοι οι χαρισματικοί άνθρωποι μοιράζονται.

1 Μοιράζονται τις ιστορίες τους
Και δεν εννοώ το άλλο άκρο όπου μιλούν μόνο για τον εαυτό τους και εξυψώνουν τα πάντα -καλά και κακά- σε υπερθετικό βαθμό. Οι χαρισματικοί άνθρωποι μοιράζονται κομμάτια του εαυτού τους, διηγούνται ιστορίες με τις οποίες ο συνομιλητής τους μπορεί να ταυτιστεί και ότι λένε παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Όταν μιλάνε, τους ακούς!

2 Είναι καλοί ακροατές
Και στην αντίπερα όχθη όταν ο συνομιλητής τους έχει κάτι να τους πει, τον ακούν. Είναι πολύ καλοί ακροατές, προσέχουν τις λεπτομέρειες της ιστορίας και κάνουν σημαντικές ερωτήσεις. Ενώ κυρίως, κάνουν στον άλλον τόσο εύκολο το να τους μιλήσει και να τους ανοιχεί!

3 Αφήνουν τον εγωισμό τους στην πόρτα
Οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν είναι εγωιστές. Θέλουν το καλύτερο για εκείνους, το επιδιώκουν αλλά έχουν όριο τα όρια του άλλου. Δεν δυσκολεύονται να παραδεχτθούν το λάθος τους ή την ήττα τους, γιατί βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν τα κρύβουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

4 Κάνουν ερωτήσεις
Δεν τα ξέρουν όλα και το ξέρουν καλά αυτό. Δεν φοβούνται να πιαστούν αδιάβαστοι και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να μάθουν κάτι καινούργιο. Ρωτάνε όπου δυσκολεύονται και ζητούν την γνώμη των κοντινών τους ανθρώπων, την οποία έχουν σε υψηλή εκτίμηση.

5 Όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, τους καταλαβαίνεις
Για την ακρίβεια καταλαβαίνεις πως κάποιος μπήκε. Ένας χαρισματικός άνθρωπος δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Είναι ο αέρας που έχει, η ευγένεια, το ταλέντο. Είναι όλα αυτά μαζί, το σίγουρο πάντως είναι πως δύσκολα θα ξεφύγουν από το οπτικό σου πεδίο.