Όλοι έχουμε ξυπνήσει κάποια στιγμή την νύχτα από τον πόνο επειδή έχουμε πάθει κράμπα. Μετά από λίγα λεπτά περνάει και μπορούμε πάλι να κοιμηθούμε μα είναι ήδη αρκετά δυσάρεστο και μπορεί να μας χαλάσει τον ύπνο. Οι νυχτερινές κράμπες δεν είναι μόνο επίπονες αλλά μας εμποδίζουν από το να κάνουμε έναν ήρεμο ύπνο, κάτι που χρειαζόμαστε τόσο πολύ. Γιατί όμως μας συμβαίνουν κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας; Ας αναλύσουμε τους λόγους ώστε να τους αποφύγουμε στο μέλλον.

Έλλειψη άσκησης και μασάζ

Αρχικά, ευθύνεται η έλλειψη σωματικής άσκησης. Έτσι, δεν «τρέχουν» τα σωστά υγρά ούτε υπάρχει καλή κυκλοφορίας του αίματος μέσα στην νύχτα. Κυρίως, τις νυχτερινές κράμπες τις παθαίνουμε στην γάμπα, γι’αυτό και είναι καλό μέσα στην ημέρα να κάνετε λίγο διατάσεις αν όχι κανονική γυμναστική και μασάζ στην περιοχή με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά.

Αυξήστε την δόση του μαγνήσιου!

Το μαγνήσιο είναι γνωστό για την ικανότητά του να χαλαρώνει τους μυς. Έτσι, εάν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, χουρμάδες, μπανάνες και μαύρη σοκολάτα, οι μυς σας θα επωφεληθούν αρκετά.

Δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D

Τρώτε υγιεινά, πίνετε πολύ νερό αλλά έχετε νυχτερινές κράμπες. Μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D, τότε δεν απορροφάται σωστά το ασβέστιο από τα κόκαλα σας. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την σωστή ισορροπία των υγρών στο σώμα μας. Έτσι, βγείτε στο ήλιο και αφήστε το σώμα σας να απορροφήσει λίγη βιταμίνη D. Εάν το κάνετε και δεν είναι αρκετό, τότε σκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.

νυχτερινές κράμπες

Δεν πίνετε ηλεκτρολύτες

Καμιά φορά, το πρόβλημα είναι ότι έχει χαλάσει η ισορροπία στους ηλεκτρολύτες σας. Έτσι, πιείτε ένα ρόφημα ηλεκτρολύτη του εμπορίου. Μην ξεχνάτε γενικά να πίνετε και πολύ νερό, καθώς καμιά φορά αυτός μπορεί να είναι λόγος που παθαίνετε νυχτερινές κράμπες.

Όσο δίνετε προσοχή στις παραπάνω συμβουλές θα κοιμάστε ξέγνοιαστα χωρίς νυχτερινές κράμπες για αρκετό καιρό.

Δείτε ακόμη: Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη που χρειάζονται οι μυς μας!