Εμείς εδώ τα κορίτσια στο γραφείο αποφασίσαμε να κάνουμε δίαιτα και από εδώ και πέρα θα μετράμε και τις θερμίδες του καφέ! Πόσες θερμίδες λοιπόν έχει ο αγαπημένος σου καφές;

Ξεκινάμε λοιπόν από τον Ελληνικό καφέ που αν τον απολαμβάνεις μονό και σκέτο να ξέρεις έχει 5 θερμίδες, ο μέτριος έχει 25 θερμίδες ενώ ο γλυκός έχει 45 θερμίδες. Αν τώρα θες να πιεις έναν διπλό ελληνικό τότε να ξέρεις έχει 8 θερμίδες ο σκέτος, 28 ο μέτριο και 48 ο γλυκός. Στα ίδια ποσοστά ακριβώς δηλαδή που κυμαίνεται και ο καφές φίλτρου.

Ο μονός cappuccino τον χειμώνα (ο ζεστός δηλαδή) αν σ αρέσει σκέτος έχει 63 θερμίδες, 83 αν είναι μέτριος και τέλος 103 ο γλυκός. Αν από την άλλη τον απολαμβάνεις κρύο τότε πρόσθεσε από 2 θερμίδες παραπάνω.

Αν λοιπόν πραγματικά θέλεις να βρεις έναν καφέ με λιγότερες θερμίδες τότε πρέπει να δοκιμάσεις espresso αφού θεωρείται ο βασιλιάς των χαμηλότερων θερμίδεν καθώς έχει μόλις 3 αν είναι σκέτος, 23 αν είναι μέτριος και 43 ο γλυκός. Ο Freddo Espresso από την άλλη έχει 5, 45 ή 85 αναλόγως αν θα βάλεις ζάχαρη ή όχι.

Η Nespresso σας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στα ιστορικά μονοπάτια και στην ατμόσφαιρα των πρώτων Café στον κόσμο μέσα από δύο νέες Limited Edition ποκιλίες, την Café Istanbul και την Caffè Venezia. Οι νέες ποικιλίες αντλούν έμπνευση από τα πρώτα Café του κόσμου και έχουν ως στόχο να φέρουν τη ζωντανή και ζεστή ατμόσφαιρά τους απευθείας στα σπίτια σας.

 

Café Istanbul

Capture

Καφές Arabica από την Υεμένη που αναμειγνύεται με τις χώρες της ανατολής και τους ινδικούς θησαυρούς δημιουργώντας έναν καφέ σκοτεινό και γεμάτο μυστήριο, που θυμίζει σκηνές από ανατολίτικο παζάρι. Ο εξωτικός του χαρακτήρας, αναδύει έντονα καβουρδισμένες και πικάντικες νότες μαύρου πιπεριού.

Ένταση: 10
Μέγεθος σερβιρίσματος : 25ml ή 40ml

Caffè Venezia

Capture

Μια γεύση ιστορίας, που αφηγείται πώς ο καφές από την αρχαία αιθιοπική πόλη Harrar αναμιγνύεται με Arabica Ινδίας για να δημιουργήσει έναν πλούσιο καφέ με εξωτικό άρωμα Ανατολής. Οι έντονες νότες λουλουδιών συνδυάζονται με τον καβουρδισμένο χαρακτήρα του, δημιουργώντας έναν πλούσιο, ισχυρό και πολυδιάστατο καφέ.

Ένταση: 7
Μέγεθος σερβιρίσματος: 40ml ή 110ml

Οι Limited Edition ποικιλίες Cafe Istanbul και  Caffè Venezia θα είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις Boutique Nespresso σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω παραγγελιών από τα  Τηλεφωνικά Κέντρα Εξυπηρέτησης  Nespresso και online στο www.nespresso.com.