Πόση απόλαυση μπορεί να χωρέσει σ’ ένα μοναδικό φλιτζάνι φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ που έχει ταξιδέψει από τις πιο μακρινές γωνιές της γης;

Πάνω από 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια του μαύρου απολαυστικού ροφήματος καταναλώνονται κάθε χρόνο σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τόσο η τονωτική του δράση, όσο και η ιδιαίτερη γεύση του έχει φανατικούς λάτρεις. Μολονότι το άρωμα και η γεύση του αναγνωρίζονται εδώ και τουλάχιστον χίλια χρόνια, μελέτες ως προς την επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην υγεία έχουν διεξαχθεί κυρίως κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Ο σκέτος καφές δεν έχει ούτε θερμίδες ούτε λιπαρά. Για κάθε κουταλάκι ζάχαρη που προσθέτετε να υπολογίζεις 20 θερμίδες και για κάθε κουταλιά κρέμα γάλακτος να υπολογίζεις περίπου 50 θερμίδες και 5 γρ. λιπαρά.

Σύμφωνα με ελβετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agriculture and Food Chemistry», ο καφές διαθέτει υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με άλλα ροφήματα, τα οποία θεωρούνται πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

 Εσύ που δε χάνεις ούτε μια μέρα απόλαυσης και καθημερινά πας να πάρεις τον καφέ σου στα Starbucks γιατί αγαπάς την τεράστια ποικιλία που προσφέρει έχεις έναν επιπλέον λόγο να χαρείς. Ποιος είναι αυτός;

Το γεγονός πως πλέον η  Nestlé φέρνει τον καφέ Starbucks® απευθείας στο χώρο σου! Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για να φέρουν τις ήδη υπάρχουσες ποικιλίες καφέ των καταστημάτων Starbucks®, καβουρδισμένου, αλεσμένου σε ολόκληρους κόκκους καθώς και στιγμιαίου καφέ, σε νέες αγορές στην κουζίνα του σπιτιού σου ή της δουλειάς σου.

Θα τον βρεις σε μεγάλα super markets αλλά και σε  διαδικτυακές πλατφόρμες για να τον παραγγείλεις διαδικτιακά.  Άλλωστε η μυρωδιά του σπάει μύτη και φυσικά ένας αχνιστός καφές τώρα που χειμωνιάζει σε τονώνει, σε κάνει να ονειρεύεσαι και να χαλαρώνεις.

Θα τον βρεις σε 5 διαφορετικές ποικιλίες υπό την πρακτική μορφή κάψουλας  για μηχανές Nespresso®.

Όλα τα προϊόντα ανταποκρίνονται στο προφίλ γεύσης Starbucks® που ο κόσμος γνωρίζει και αγαπά και βασίζονται στα τρία προφίλ καβουρδίσματος για τα οποία διακρίνεται ο καφές Starbucks® και πιο συγκεκριμένα: στo πιο ελαφρύ Blonde Roast, στο πλούσιο και ισορροπημένο Medium Roast και στο Dark Roast που αποτελεί μια πιο δυνατή και τολμηρή επιλογή.

Προσωπικά, σου προτείνω να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις του εμπορίου καθώς εγώ έχω πάθει εμμονή. Άσε που στο γραφείο κάθε Παρασκευή μαζευόμαστε στην κουζίνα και φτιάχνοντας τα καφεδάκια κάνουμε τα πλάνα μας για το Σαββατοκύριακο που έρχεται…