Η σπουδαία Μαίρη Κατράντζου έχει γεννηθεί στην  Αθήνα. Η μητέρα της ως διακοσμήτρια ασχολήθηκε με την εσωτερική διακόσμηση και ο πατέρας της με την κλωστοϋφαντουργία.Είναι προφανές πως από κει πήρε το γονίδιο της δημιουργίας κάνοντας περήφανους και τους γονείς της αλλά και όλους εμάς για τη διεθνή της καριέρα.

Το 2003 πήγε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε αρχιτεκτονική προφανώς επηρεασμένη από τη μητέρα της. Δεν αποφοίτησε ποτέ και πήρε την απόφαση να πάει στο Central Saint Martins College of Art and Design όπου ολοκλήρωσε τόσο τις σπουδές όσο και μετέπειτα  το μεταπτυχιακό της.

Το 2005 ασχολήθηκε με τη μόδα μεταφέροντας εκτυπώσεις στη μόδα. Έχει ένα προσωπικό στιλ και είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Με την επιστροφή της στην Αθήνα, για να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, η Μαίρη Κατράντζου είχε την επιμέλεια ενός εντυπωσιακού σόου αποτιμώντας φόρο τιμής στην πατρίδα της και παράλληλα για να γιορτάσει την 30η επέτειο της οργάνωσης φίλων των παιδιών  με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ , μια φιλανθρωπική οργάνωση ελπίδας και υποστήριξης που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της.

«Το να παρουσιάσω την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στον Ναό του Ποσειδώνα, ήταν μια από τις ωραιότερες και γεμάτες νόημα στιγμές της ζωής μου», δήλωσε η Μαίρη Κατράντζου.

Θέλοντας να επικοινωνήσει την πραγματική ελληνική κληρονομία, η Κατράντζου περιέγραψε αυτή την κολεξιόν ως ένα προσωπικό γράμμα αγάπης προς τη χώρα της και μοιράστηκε μαζί μας τα εξής: « Η Swarovski είναι ένας από τους μακροβιότερους συνεργάτες μας και είμαι ευγνώμων που έχω στο πλευρό μου την NadjaSwarovski και την ομάδα της σε αυτήν την προσπάθεια» συνέχισε, τονίζοντας τη σημασία του έργου της ΕΛΠΙΔΑΣ και την πολιτισμική αξία της ελληνικής κληρονομίας.

Απέναντι στο μεγαλοπρεπές ναό του Ποσειδώνα, που θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της περιοχής, δεν θα μπορούσε να υπάρχει τίποτα λιγότερο από ένα σόου που σου έκοβε την ανάσα. Η συλλογή συνδύαζε επικοινωνιακά και περίπλοκα κεντήματα και θεατρικές φιγούρες, όπως, επίσης και 250.000 κρύσταλλα Swarovski που στόλισαν τα φορέματα υψηλής ραπτικής και λαμπύριζαν κάτω από το φως του ήλιου. Κατά τη διάρκεια του event, ο Έλληνας συνθέτης και νικητής του βραβείου Ακαδημίας Βαγγέλης επιμελήθηκε το soundtrack για να ταιριάζει με την πρωτοποριακή αισθητική.

Η μακροχρόνια συνεργασία της Swarovski με την Μαίρη Κατράντζου ξεκίνησε το 2008 με την ιδιαίτερη και ευκολοφόρετη συλλογή της, στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. Η συνεργασία με τη Swarovski ενθάρρυνε τη σχεδιάστρια που είχε ως τότε τη βάση της στο Λονδίνο, να ξεπεράσει τα όρια της δημιουργίας, εκφράζοντάς  την δική της στιλιστική ταυτότητα χρωμάτων και περίπλοκων σχεδίων με τη βοήθεια των κρυστάλλων. Σημείο αναφοράς αυτής της συνεργασίας, είναι τα φορέματα που έχουν σχήμα αρώματος, τα οποία είχαν παρουσιαστεί ξανά στην SwarovskiCrystalMesh για το σόου της 10ης επέτειού για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.

 

Η Swarovski, συνεχίζει να δημιουργεί ένα «κρυστάλλινο» κόσμο μέσα από συνεργάτες που ξεχώρισανανερχόμενους και καταξιωμένους σχεδιαστές, ξεπερνώντας τα όρια. Η συλλογή της Κατράντζου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 είναι το φωτεινό παράδειγμα για το πώς η ομάδα της Swarovski και το όραμα της φωτίζουν το δρόμο για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.