Εδώ και μερικές εβδομάδες αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε στο σπίτι. Πως όμως θα μπορούσαμε να παραμείνουμε ενεργοί και να διατηρήσουμε την καλή φυσική μας κατάσταση με κλειστά γυμναστήρια; Κι ενώ όλοι στη θεωρία θα θέλαμε να παραμείνουμε σε “φόρμα” στην πράξη οι δυσκολίες είναι αρκετές! Μέσα στο σπίτι οι υποχρεώσεις είναι διαφορετικές. Παράλληλα, αυτός ο περιορισμός συχνά μας κάνει να στερεύουμε από διάθεση και να αναβάλλουμε τη γυμναστική για…αύριο! Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να είμαστε δραστήριοι μέσα στο σπίτι, ακόμα κι αν μας φαίνεται αδύνατο!

Εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να σηκωθείς από τον καναπέ!

1. Προγραμμάτισε καθημερινά περιπάτους στη γειτονιά σου. Ο νόμος σου έχει δώσει αυτό το παραθυράκι. Άρχισε να χρησιμοποιείς αυτή τη δυνατότητα. Στείλε στο 13033 τον αριθμό 6 και βγες για περπάτημα.

2. Ξεκίνα να δουλεύεις όρθιος! Ναι, καλά κατάλαβες! Αντί να κάθεσαι 8 ώρες σε ένα γραφείο, μετακίνησε το laptop σε έναν ψηλότερο πάγκο. Έτσι θα μπορείς να εργάζεσαι χωρίς να ενσωματώνεσαι με την καρέκλα και παράλληλα θα κάψεις και μερικές θερμίδες.

3. Αν μένεις σε πολυκατοικία, κατάργησε το ασανσέρ. Οι σκάλες θα σε βοηθήσουν να εντάξεις στην καθημερινότητά σου ένα υποτυπώδες είδος άσκησης!

4. Περπάτα, όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Κανείς δε σε αναγκάζει να κάθεσαι κατά τη διάρκεια μιας video κλήσης με τους δικούς σου ανθρώπους.

5. Προσπάθησε να κάνεις λίγη γυμναστική, έστω και για 10 λεπτά την ημέρα. Είναι καλύτερο από το καθόλου!

6. Βάλε κανόνες στον εαυτό σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα κάθε φορά που στέλνεις ένα email να κάνεις και έναν γύρο μέσα στο σπίτι. Δες το σαν παιχνίδι και θα ανταμειφθείς.

7. Κάνε μερικούς κοιλιακούς όσο περιμένεις να ζεσταθεί το φαγητό! Μην αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος. Το κάνεις γιατί απλά μπορείς!

8. Κάνε 10 καθίσματα ή κάτσε σε θέση “σανίδα” κάθε φορά που έχει διαφημίσεις στην τηλεόραση.

9. Αν είσαι γυναίκα, πλύνε τα πιάτα με τακούνια! Είναι λίγο extreme αλλά έχει αποτέλεσμα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην αυτοπεποίθησή σου!

10. Αν είσαι συμβεβλημένος με κάποιο γυμναστήριο, παρακολούθησε τα online τμήματα 3 φορές την εβδομάδα.

11. Βρες ένα χόμπι που να περιλαμβάνει μια φυσική δραστηριότητα. Ξεκίνα κηπουρική ή ποδήλατο.

12. Ξεκίνα και τελείωσε τη μέρα σου με stretching.

13. Καθάριζε συχνά το σπίτι. Σκούπα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και όλα τα συναφή.

14. Άσε το κινητό σου σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό που βρίσκεσαι. Θα αναγκάζεσαι να περπατάς κάθε φορά που χτυπάει.

15. Βάλε μουσική και χόρεψε.