Ο Όμιλος CAFETEX, αποτελεί πλέον έναν από τους δυναμικότερους πρωταγωνιστές στην κατηγορία αρωματικού καφέ στην Ευρώπη και δίνει δυναμικά το «παρών» στη διεθνή έκθεση ANUGA 2023, στη Γερμανία.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, η CAFETEX θα έχει παρουσία και με τις 2 μεγάλες μάρκες της, την Coffeeway και τη Beanies. Δυνητικοί συνεργάτες από όλον τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων αρωματικού καφέ του ομίλου CAFETEX, και να ενημερωθούν για τις προϊοντικές καινοτομίες, όπως τα πρωτότυπα ατομικά φακελάκια καφέ φίλτρου (coffeebags) και τις οικιακά κομποστοποιήσιμες κάψουλες espresso.

Στόχος της συμμετοχής στην ANUGA είναι αρχικά να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες στο εξωτερικό (το δίκτυο εξαγωγών της Beanies εκτείνεται σε περισσότερες από 35 χώρες) και παράλληλα να αξιοποιηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέες αγορές. Επιπλέον, υπό ένα διευρυμένο πλέον, portfolio προϊόντων καφέ, ως απόρροια και της εξαγοράς της Beanies, ο όμιλος CAFETEX στοχεύει να προσφέρει στη διεθνή αγορά, προϊόντα καφέ που ταιριάζουν και εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ανά χώρα καταναλωτικές συνήθειες στον καφέ.

 

Σχετικά με την CAFETEX

Η CAFETEX Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1974 και είναι μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, ενώ μετά και την εξαγορά της αγγλικής εταιρείας Beanies τον Απρίλιο του 2023, συγκαταλέγεται πλέον στις μεγαλύτερες εταιρείες αρωματικού καφέ στην Ευρώπη. Η πολυετής εμπειρία στην επεξεργασία κάθε τύπου καφέ, η συνεχής έρευνα, η καινοτομία και οι υψηλού επιπέδου πιστοποιήσεις (IFS FOOD, ISO 22000, RFA) διασφαλίζουν την ποιότητα του καφέ σε όλα τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής του. Η CAFETEX είναι κάτοχος των εμπορικών σημάτων Coffeeway, Brazita και Beanies, με διανομή στο σύνολο σχεδόν του καναλιού των supermarket καθώς και ηγέτιδα παραγωγός βιομηχανία προϊόντων καφέ ιδιωτικής ετικέτας με ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο αποτελούμενο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά των FMCG. Η ελληνική μονάδα επεξεργασίας βρίσκεται στην Παιανία Αττικής σε κτίριο 2.000m2, και τα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι. Η εταιρεία εδώ και χρόνια πρωτοπορεί καθώς δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα, όπως καφέ φίλτρου με πρωτότυπους συνδυασμούς αρωμάτων, οικιακά κομποστοποιήσιμες κάψουλες αρωματικού espresso και καφέ σε ατομικά φακελάκια (coffeebags).