Το Cambridge English Language Assessment δημιούργησε ένα νέο τρόπο μέτρησης και αναφοράς αποτελεσμάτων, το Cambridge English Scale, ώστε να παρέχει λεπτομερέστερες πληροφορίες για την απόδοση στις εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικών Cambridge English.

Συγκεκριμένα, το Cambridge English Scale είναι μια κλίμακα βαθμολογιών που επιτρέπει μια πιο σαφή αποτύπωση των αποτελεσμάτων σε όλες τις εξετάσεις, διευκολύνοντας υποψήφιους, καθηγητές, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς φορείς.

Πλέον οι υποψήφιοι λαμβάνουν ξεχωριστές βαθμολογίες για τις ενότητες Reading, Writing, Listening, Speaking, Use of English καθώς και μια γενική βαθμολογία για τις εξετάσεις με βάση το Cambridge English Scale. Τα αποτελέσματα στην κλίμακα δίνουν ταυτόχρονα και μία σαφέστερη εικόνα της προόδου του υποψηφίου από τη μία εξέταση στην επόμενη.

Η κλίμακα Cambridge English Scale -σχεδιασμένη να συμπληρώνει το υπάρχων Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)– ξεκινά να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του 2015 στις εξετάσεις Cambridge English: First, First for Schools, Advanced και Proficiency ενώ θα εφαρμοστεί στο σύνολο των εξετάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Cambridge English στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες.