Οι σχέσεις δεν είναι ευκολάκι. Αντιθέτως θέλουν κόπο και ιδρώτα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που, πως να το πούμε, εννοούνται λίγο. Πράγματα που αν είσαι η ώριμη της σχέσης δεν θα κάνεις εύκολα. Και τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα εδώ!

1 Δεν θυσιάζεις φίλους και οικογένεια
Το να θυσιάσεις κάποιες άλλες σχέσεις σου για το καλό της ερωτικής σου, είναι κάτι σαν κοινωνική αυτοκτονία. Καμία σοβαρή γυναίκα δεν θα το έκανε οικειοθελώς.

2 Ευχαριστείς συχνά τον σύντροφο σου
Είτε αυτό το κάνεις με λόγια, είτε με πράξεις. Δεν ξεχνάς να λένε ένα “ευχαριστώ”, αφού γνωρίζεις πως ο άνρθωπος που έχεις απέναντι σου δεν είναι υποχρεωμένος να σου κάνει τα χατίρια.

3 Δεν παρατάς τα όνειρα σου
Αντιθέτως επιλέγεις έναν σύντροφο που σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις και που νιώθει περήφανος για κάθε σου καταξίωση. Ενώ ξέρεις καλά πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να βρεις τις ισορροπίες σου όπου απαιτείται.

4 Δεν παίρνεις μόνο την δική σου ευτυχία ως αυτοσκοπό
Ξέρεις πως σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό να κάνεις και τον άλλον χαρούμενο, ακόμα και αν είναι με μικρά πράγματα. Το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο και κύριο είναι κάπως εγωιστικό και ανώριμο.

5 Δεν παίρνεις το “σε αγαπάω” αψήφιστα
Που σημαίνει πως δεν το ξεστομίζεις εύκολα και σε κάθε σου σχέση. Ίσως το έχεις πει σε ένα με δυο άτομα που το ένιωσες, αλλά γνωρίζεις πως τέτοια συναισθήματα δεν γεννιούνται συχνά και με όλους.

6 Δεν μονοπωλείς το χρόνο του συντρόφου σου
Έχεις πρόγραμμα. Κυριολεκτικά, έχεις ένα σωρό πράγματα που πρέπει να κάνεις και καταλαβαίνεις και πως ο άλλος πέρα από την δουλειά, έχει ανάγκη για λίγο χρόνο με τον εαυτό του ή τους φίλους του. Γι αυτο το λόγο και δεν κρέμεσαι από τη σχέση σας.

7 Δεν κουτσομπολεύεις τη σχέση σας
Ή όπως έλεγε και η γιαγιά μου, ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του. Και εγώ τη δική μου! Γιατί το να μοιράζεσαι με γνωστούς και άγνωστους κάθε πρόβλημα της σχέσης σου έχει ως αποτέλεσμα μόνο το να φέρνεις σε δύσκολη θέση τόσο εσένα όσο και εκείνον. Κράτα τα όλα για εσάς και τις πολύ κολλητές σου.