Πόσο επιρρεπής είναι ένας άντρας στην απιστία; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει μια κατηγορία αντρών (και γυναικών) που μάλλον είναι αδύνατον να είναι άπιστοι σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονική έντυπο ‘Personality and Individual Differences’ ουσιαστικά συνιστά ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύονται το ένστικτό τους συνήθως δεν κάνουν ανήθικες πράξεις, είναι με άλλα λόγια πιστοί σε όσα πιστεύουν, σε όσα έχουν υποσχεθεί, στον εαυτό τους και στους άλλους.

Μάλιστα, οι άντρες που ακούν αυτή την εσωτερική τους φωνή, την διαίσθησή τους, δηλαδή, δεν απιστούν, ειδικά όταν σκέφτονται παλαιότερες εμπειρίες τους όπου είχαν υπάρξει άπιστοι.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διαίσθηση μας δίνει την ικανότητα να γνωρίζουμε κάτι χωρίς αναλυτικούς συλλογισμούς, καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, και  οδηγώντας μας στη σωστή απόφαση ή αποτρέποντάς μας από την λανθασμένη.

Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ακούν το ένστικτό τους ενώ κάποιοι άλλοι αδιαφορούν και σύμφωνα με το πείραμα που έκαναν οι ειδικοί, οι άνθρωποι που ακολουθούν τη διαίσθησή τους γνωρίζουν ότι μια κακή πράξη θα τους δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα, όπως ενοχές ή ντροπή, κι έτσι αποφασίζουν να μην την κάνουν, πολλές φορές μόνο και μόνο επειδή προσπαθούν να αναπληρώσουν για μια παλιότερη κακή πράξη τους!