Το πως σκέφτεσαι κάποια πράγματα και η αντίληψη που έχεις γι’ αυτά, παίζει το μεγαλύτερο ρόλο σ’ αυτή τη ζωή. Εάν νομίζεις πως όλοι οι άντρες εκεί έξω είναι τομάρια, τότε σε συμβουλεύουμε να μην προσπαθήσεις καν να βρεις εκείνον που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Τσάμπα χρόνο θα χαραμίσεις. Με αυτά τα μυαλά πριονίζεις κάθε ελπίδα να τον συναντήσεις, αν τυχόν ξεκινήσεις ποτέ με βαριά καρδιά να τον βρεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τώρα. Για τους παρακάτω λόγους.

1. Αυτό που πιστεύεις, αυτό θα συναντάς. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Δεν θα αρπάξεις ποτέ καμία επαγγελματική ευκαιρία. Πιστεύεις πως όλοι τους είναι βλάκες και εκμεταλλευτές; Μόνο τέτοιους θα συναντάς σε σημείο να απορείς γιατί σου συμβαίνει. Είναι απλό όμως. Τα “bad vibes” σου, έλκουν “bad men”.

2. Μην περιμένεις όλα τα ραντεβού σου να πηγαίνουν χάλια. Εάν ξεκινάς να πας σε κάθε ραντεβού με την εντύπωση πως και αυτός θα είναι ένας μαλ**** και μισός, τότε είναι σίγουρο πως αυτός που πραγματικά αξίζει θα περάσει από δίπλα σου και ούτε που θα το καταλάβεις. Γιατί δεν θα του δώσεις ποτέ την ευκαιρία να σου δείξει ποιος είναι. Και όχι, δεν θα χάσει αυτός!

3. Μη γεμίζεις πίκρα. Εάν είσαι μέσα στην γκρίνια και τη μίρλα, αυτό φαίνεται στο πρόσωπό σου. Και ο άλλος έχει μάτια και βλέπει. Και φυσικά δεν θα σε πλησιάσει ποτέ. Και γιατί έχει ξενερώσει από τη πίκρα που βγάζεις αλλά και γιατί φοβάται μη φάει και καμία!

4. Δεν είναι τόσο τρομερό να βρεις ένα καλό παιδί. Δεν είναι και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού! Εάν νομίζεις πως είναι κάτι σε σπάνιο διαμάντι που πρέπει να σκάψεις στη ζούγκλα για να το βρεις, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση!

5. Δεν καθορίζει το παρελθόν το μέλλον σου. Επειδή οι πρώην ήταν ηλίθιοι και σου έφαγαν τη ζωή, δεν σημαίνει πως όλοι είναι έτσι. Πρέπει να δεις την κατάσταση διαφορετικά και να αφήσεις τα κολλήματα σου. Κανένας δεν μοιάζει με κανέναν.

6. Δες το λογικά. 7 δις κόσμος είναι εκεί έξω! Τους έχεις γνωρίσει όλους τους άντρες; Για όνομα!

7. Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια. Αυτά είναι γενικότητες και χαζομάρες για να γελάνε ή να κλαίνε στα σίριαλ. Και δεν είσαι 10 χρονών να πιστεύεις τέτοια πράγματα!

8. Πρέπει να πιστέψεις πως αξίζεις την αγάπη. Καμιά το λες πως δεν υπάρχουν καλά παιδιά επειδή δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως αξίζεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Όλοι το αξίζουν, μηδενός εξαιρουμένου. Ναι, και εσύ!

9. Μη σταματάς να προσπαθείς.
 Δεν τα παρατάνε με τη δεύτερη προσπάθεια. Πάντα συνεχίζεις, δοκιμάζοντας νέες παρέες, νέους κύκλους, νέα χόμπι. Διεύρυνε λίγο τους ορίζοντές σου και μην ανακυκλώνεσαι στα ίδια πρόσωπα και δραστηριότητες.

10. Δεν είναι όλοι οι καλοί πιασμένοι. Ακόμα ένα άθλιο κλισέ που πιπιλάνε κάτι κλαψιάρες σαν καραμέλα. Για κάθε άντρα αντιστοιχούν παραπάνω από μία γυναίκα σ’ αυτό τον κόσμο, οπότε αυτή η θεωρία είναι για κλάμματα.