Το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου και ο Ιωάννης Μελισσανίδης με την χορηγική υποστήριξη της Anastassiadis Group  ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ξεχωριστό εγχείρημα με σκοπό την έμπνευση των νέων για την επίτευξη των στόχων τους.

Με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και την συμπλήρωση 28 χρόνων από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του στην Ατλάντα, ο σπουδαίος Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης και οι ομάδες των δυο φορέων επισκέπτονται σχολεία σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά ώστε να συζητήσουν για την σπουδαία ‘’Δύναμη του Ονείρου’’ που μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός ως προς την επίτευξη κάθε στόχου παρά τις φαινομενικές αντίξοες συνθήκες.

Η ομιλία είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του ίδιου του αθλητή ο οποίος κατάφερε με την επιμονή και την αυτόφωτη δύναμη του να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, με 9.850 βαθμούς, αγγίζοντας το τέλειο (perfect ten) και χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στη γυμναστική, από το 1906.

Πρέσβειρα των αξιών και της φιλοσοφίας του Ιδρύματος, η Ευγενία Αναστασιάδου, εγγονή της εκλιπούσης Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου με την οποία συζητήσαμε τόσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα όσο και τις δράσεις του οργανισμού.

Πως ξεκίνησε η ιδέα σύστασης του Ιδρύματος;

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του κοινωνικού οργανισμού ανήκει στον πατέρα μου, Δρ. Ιωάννη Αναστασιάδη, CEO της Anastassiadis Group και υιό της αποθανούσας Ευγενίας Αναστασιάδου Σμυρναίου, εις μνήμην της οποίας έγινε η σύσταση του ομώνυμου ιδρύματος που φέρει αποκλειστικά κοινωφελή χαρακτήρα, είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και διέπεται από τις σύγχρονες αρχές λειτουργίας Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επηρεασμένοι από την κοινωνική δράση της γιαγιάς μου και την αγαστή προθυμία της να παρέχει εγκάρδια βοήθεια όπου μπορούσε, εμπνευστήκαμε την σύσταση ενός πρότυπου κοινωφελούς ιδρύματος που θα γίνει έμπρακτος αρωγός της προσπάθειας των νέων για ένα καλύτερο αύριο.

Επομένως, ο οργανισμός προάγει θέματα παιδείας και πολιτισμού;

Ακριβώς! Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δημιουργία δομών και προγραμμάτων που στηρίζουν την Κοινωνία σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, η Επιστημονική Έρευνα και το Κοινωνικό Έργο. Η δράση του εστιάζεται στην προαγωγή της πνευματικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης των ευαίσθητων – μη οικονομικά εύπορων μαθητών και σπουδαστών, καθώς και την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και ενισχύουν τη διαφάνεια.

Διαβάσαμε για την πιο πρόσφατη δράση του οργανισμού που θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Μελισσανίδη να επισκεφθεί μαθητές απομακρυσμένων περιοχών. Πως προέκυψε ο σχεδιασμός αυτής της πρωτοβουλίας;

Τόσο μέσα από τις δράσεις του Ιδρύματος όσο και από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Αναστασιάδη προσπαθούμε να συμβάλλουμε όπου υπάρχει ανάγκη αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι οργανισμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο ανήκουν. Οι ανάγκες όμως δεν είναι μόνο υλικές αλλά και συναισθηματικές, ψυχολογικές ή ηθικές. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την ιδέα του Ιωάννη Μελισσανίδη, σπουδαίου αθλητή και Χρυσού Ολυμπιονίκη, με σκοπό να επισκεφθούμε μαθητές σε κάθε γωνιά της χώρας μας, παιδιά που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με δυσκολίες στην πρόσβαση της γνώσης, για να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα. Η τόλμη, η σκληρή δουλειά και η ‘’δύναμη του ονείρου’’ μπορούν να κάνουν θαύματα…

****

** Στη κεντρική φωτογραφία από αριστερά:

– Ιωάννης Μελισσανίδης, Χρυσός Ολυμπιονίκης

– Υπατία Αλεξάκη, HR DIrector Anastassiadis Group

– Ευγενία Αναστασιάδου, Head of Leasing Department Anastassiadis Group

– Δρ. Ιωάννης Αναστασιάδης, CEO Anastassiadis Group και Πρόεδρος του Ιδρύματος