Ο χειμώνας απαιτεί ζεστό καφέ και μπορεί ο espresso να έχει μπει δυναμικά στις ζωές μας, ο καφές φίλτρου όμως θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην ημέρα μας. Είτε τον απολαύσεις έξω, είτε στο σπίτι το πρωί πριν τη δουλειά ή την Κυριακή αγκαλιά με ένα καλό βιβλίο, ο καφές φίλτρου σημαίνει αλλαγή διάθεσης. Τόση η εξαίσια γεύση του, όσο και το χαλαρωτικό άρωμά του, σου επιτρέπει να αποφορτιστείς αλλά και να προετοιμαστείς για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της μέρας. Και αφού οι περισσότεροι έχουμε καφετέρια στο σπίτι, ας δούμε 3 tips που μπορούν να μας βοηθήσουν να τον απολαύσουμε περισσότερο.

  1. Αγοράζουμε φρέσκους κόκκους

Εκτός από το δυνατό άρωμα, θα καταλάβεις αμέσως διαφορά και στη γεύση μόλις δοκιμάσεις καφέ που είναι φρεσκοκαβουρδισμένος. Ξέχνα τις έτοιμες συσκευασίες στα σουπερμάρκετ και αναζήτησε το κοντινότερο καφεκοπτείο Λουμίδη για να επιλέξεις τον καφέ που σου ταιριάζει. Λαχταριστός καφές Κολομβίας με βελούδινη γεύση και σώμα με νότες καραμέλας και καρπών, Κένυας με ζωηρό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, Μεξικού με ευχάριστο άρωμα και ήπια γεύση, Σάντος με καθαρό και απαλό σώμα είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες που θα βρεις εκεί. Θα τον αλέσουν επιτόπου μπροστά σου και έτσι θα απολαύσεις και το ανεπανάληπτο ψυχοθεραπευτικό άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ.

  1. Διατηρούμε τους κόκκους φρέσκους

Σίγουρα κάπου έχεις ακούσει ότι ο καφές διατηρείται καλά στο ψυγείο. Ξέχνα το! Οι ειδικοί αντιθέτως συνιστούν ο καφές να φυλάσσεται σε αεροστεγείς συσκευασίες –βάζα ή δοχεία με λάστιχο στεγανοποίησης- σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδανικά, μην αγοράζεις καφέ για περισσότερο από μία εβδομάδα διότι ακόμα και η καλή συντήρηση δεν μπορεί να επαναφέρει τη δύναμη στη γεύση και το άρωμα που έχει όταν είναι φρεσκοκομμένος.

  1. Βάλε εμφιαλωμένο νερό

Το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καταστρέψει εν μέρει το αποτέλεσμα του καφέ φίλτρου. Αν δεν έχεις φίλτρο για τα άλατα στη βρύση σου, προτίμησε να βάλεις εμφιαλωμένο νερό στην καφετιέρα. Θα δεις αμέσως διαφορά.