Κατά τη διάρκεια του lockdown είναι απαραίτητο να βρούμε μια δημιουργική απασχόληση. Ωραία είναι η ξεκούραση, αλλά χρειαζόμαστε και δραστηριότητες που να μας προσφέρουν κάτι παραπάνω. Αυτή την περίοδο είναι ευκαιρία να καλλιεργήσεις τα ταλέντα σου και να νιώσεις ότι με κάποιο τρόπο έχεις βελτιώσει την προσωπικότητά σου. Γι’ αυτό πάρε ιδέες από τη λίστα που ακολουθεί και υιοθέτησε συνήθειες που θα σε κάνουν να νιώσεις χαρά και θα δώσουν μια κανονικότητα στην καθημερινότητά σου!

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην καραντίνα

-Διάβασε ένα βιβλίο

Τα βιβλία γυμνάζουν το μυαλό, βελτιώνουν το λεξιλόγιό μας και διευρύνουν τη φαντασία. Γι’ αυτό κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και υιοθέτησε αυτή τη δραστηριότητα τώρα που έχεις χρόνο. Δεν έχει σημασία τι θα διαβάσεις! Επίλεξε αυτό που σε ευχαριστεί, κάτσε αναπαυτικά και απόλαυσε την ανάγνωση.

-Δες ένα ντοκιμαντέρ

Τα ντοκιμαντέρ συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Μπορείς να βρεις άπειρα στο Netflix ή ακόμα και στο YouTube. Καλές είναι οι σειρές, όμως δε σου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε επίπεδο εξέλιξης. Γι’ αυτό δες ένα ντοκιμαντέρ για να διευρύνεις το γνωστικό σου πεδίο.

-Γράψε blog ή ημερολόγιο

Το να καταγράφεις τις σκέψεις σου αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα. Παράλληλα, είναι και μια δραστηριότητα πολύ δημιουργική. Λειτουργεί ακόμα και ψυχοθεραπευτικά, σε περίπτωση που νιώθεις άγχος μέσα στην καραντίνα.

-Μάθε μια καινούρια δεξιότητα

Αυτή την περίοδο μπορεί να ανακαλύψεις ταλέντα που ήταν κρυμμένα. Αγόρασε εξοπλισμό και ζωγράφισε ή μάθε online ένα μουσικό όργανο.

-Λύσε καθημερινά ένα γρίφο

Άλλη μια δραστηριότητα που θα γυμνάσει το μυαλό σου, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τη μνήμη. Μπορείς να πειραματιστείς με πολλά είδη. Παζλ, κουίζ, αινίγματα, σταυρόλεξα, ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

-Μάθε μια νέα γλώσσα

Με αυτόν τον τρόπο δε θα κρατήσεις μόνο τον εαυτό σου απασχολημένο στην καραντίνα. Θα ενισχύσεις και το βιογραφικό σου με μια ικανότητα που πιθανόν να σου ανοίξει επαγγελματικές ευκαιρίες.

-Γίνε εθελοντής

Αυτή την περίοδο δε μπορείς να μετακινηθείς ιδιαίτερα. Όμως αν έχεις ηλικιωμένους στη γειτονιά σου, θα μπορούσες να τους βοηθήσεις στα ψώνια. Η κίνηση αυτή θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου και θα έχεις προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο σε μια δύσκολη συνθήκη.

-Βελτίωσε το σπίτι σου

Ο κήπος πάντα θέλει φροντίδα και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνεις κηπουρός. Επίσης, μια καλή ιδέα που θα σε κρατήσει δημιουργικό είναι να βάψεις τις επιφάνειες που χρειάζονται συντήρηση. Κάγκελα, πόρτες, τοίχοι, παράθυρα στην καραντίνα μπορούν να αποκτήσουν νέα όψη κι εσύ να γίνεις καλύτερος στις οικιακές εργασίες.