Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε και κάθε Τρίτη μεσημέρι στη μια θα μας ενημερώνει για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και για ό,τι αφορά τυχόν νέα μέτρα. Σήμερα, μεταξύ άλλων μίλησε και για την μοίρα των πανηγυριών του φετινού καλοκαιριού. Περιμένουμε να μάθουμε τι τελικά θα γίνει και εάν θα μπορούμε και φέτος όπως κάθε άλλο καλοκαίρι να χορέψουμε στο πανηγύρι με τους συγχωριανούς μας. 

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: inkefalonia.gr

Χαρδαλιάς για πανηγύρια: Υψηλός ο κίνδυνος – Τέλος Ιουλίου οι αποφάσεις για τον 15Αύγουστο

Μας ενημέρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να ληφθούν αποφάσεις για τα πανηγύρια του Αύγουστου αλλά και ολόκληρου του καλοκαιριού. Θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν για μερικές ακόμη μέρες την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και από εκεί και πέρα στο τέλος του μήνα θα μάθουμε τι ακριβώς θα γίνει και εάν θα μπορέσουμε να χορέψουμε με τους συγγενείς και τους φίλους μας στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, προσέθεσε ότι θεωρεί ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια.

Τι άλλο είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας

Αφού παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και στις γειτονικές μας χώρες ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητη όπως και η αποφυγή των συναθροίσεων.

«Όπου χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα πάρουμε μέτρα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για γενικό lockdown σε οποιοδήποτε επίπεδο. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα πάμε σε τοπικά lockdown, αφού αυτό που θέλουμε το πετυχαίνουμε με στοχευμένα μέτρα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις για τον COVID-19 που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ ξεκαθάρισε πως όπου χρειαστεί, θα ληφθούν τοπικά μέτρα.

Από τα συνολικά 4.007 κρούσματα που είχαν καταγραφεί μέχρι την Κυριακή 19/7 στην Ελλάδα, 435 είναι σήμερα ενεργά, 1.030 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ στο σπίτι τους ανάρρωσαν 2.347 ασθενείς. Στον αρνητικό απολογισμό, μέχρι σήμερα συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 195 άνθρωποι.

Συνολικά από 1η Ιουλίου έως 19 Ιουλίου ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται σε 295. Εκ των οποίων τα 105 εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια, τα 4 στα λιμάνια και τα 186 στα χερσαία σύνορα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το 78% των εισαγόμενων κρουσμάτων προέρχονται από χώρες της Βαλκανικής (225 από τα 295). Ειδικότερα, τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται από τη Σερβία (78), και ακολουθούν η Βουλγαρία (63), η Ρουμανία (61) η Αλβανία(23) και οι ΗΠΑ (6).

Eπιπλέον ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι πρώτο μέλημα είναι η υγεία των πολιτών γι αυτό και καθημερινά το υφυπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Δείτε ακόμη: Κολλάει ο κορωνοϊός από την άμμο ή την θάλασσα; Όλα όσα ισχύουν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς.