Μετά από τέσσερις συναρπαστικές ημέρες το Red Bull Art of Motion ολοκληρώθηκε στην Αστυπάλαια και εδώ σου έχουμε όλες τις πληροφορίες για τους τέσσερις νικητές.

Travis Verkaik

Ο έφηβος από το Dorchester της Αγγλίας είδε το «όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα» με τη νίκη του στο Red Bull Art of Motion. Μόλις 19 ετών, ο Travis είναι από τους πιο συναρπαστικούς ανερχόμενους freerunners στο Ηνωμένο Βασίλειο – μία χώρα που είναι γνωστή για την μεγάλη κοινότητα του freerunning.
Ο Άγγλος αθλητής κέρδισε οριακά τον – επίσης Άγγλο – Ed Scott, σημειώνοντας 15 πόντους έναντι 14 του Scott και δηλώντας ότι η κατάκτηση της κορυφής στον διαγωνισμό ήταν «απίστευτη».
“Δεν μπορώ πραγματικά να το πιστέψω! Έβλεπα το Red Bull Art of Motion από 11 χρονών μαζί με τους φίλους μου. Αυτή η νίκη είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.”
Είναι γνωστός παγκοσμίως για το απίστευτο ταλέντο του στο άθλημα και βασικά μπορεί να ευχαριστεί τη μητέρα του για την ενασχόλησή του με το freerunning, καθώς ήταν αυτή που τον παρακίνησε να το ξεκινήσει επειδή απλά πίστευε πως θα ήταν καλός σε αυτό. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις του από το 2010, όταν ήταν 10 χρονών… προνονείται δηλαδή πάνω από τη μισή του ζωή. Έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν όταν κατάφερε να εκτελέσει το πρώτο παγκοσμίως “Kong Double Gainer”, ενώ το 2021 βγήκε πρώτος στον onsite qualifier που πραγματοποιήθηκε στο Art of Motion. Ο Άγγλος σταρ είναι γνωστός για τα πολύ δυναμικά του flips, κυρίως πάνω από κενά και σε περιοχές αρκετά στενές που χρειάζονται μεγάλη ακρίβεια.
Επίσης είναι χορτοφάγος και προέρχεται από ένα background σχετικό με το ράγκμπι, ενώ έμαθε να κάνει backflip σε ηλικία μόλις 7 ετών πάνω σε ένα τραμπολίνο! Για τον Travis το παρκούρ είναι τρόπος ζωής, δεν περνάει ημέρα που να μην το σκέφτεται και τον κάνει να ξεχνιέται από κάθε άλλο πρόβλημα.

Ed Scott

Ο Άγλλος freerunner, Ed Scott, κατάφερε να ανέβει και εκείνος στο βάθρο των νικητών όπου γιόρτασε κατενθουσιασμένος μαζί με τον κολλητό του και συναθλητή του, Travis Verkaik, τη 2η θέση του. Και ο Travis και ο Ed προπονούνται μαζί από παιδιά στην Αγγλία, στα πιο εικονικά σημεία που μπορούν να βρουν.
Ο Ed είναι από τους καλύτερους και πιο λαμπερούς αθλητές του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει στο δυναμικό του πολλούς επαίνους, ακόμα και αν είναι μόνο 24 ετών. Πιέζει συνεχώς το άθλημα στα όριά του και είναι απίστευτα συνεπής στις επιδόσεις του – μην ξεχνάς ότι είναι η 3η φορά που βγήκε 2ος στο Red Bull Art of Motion.
Ως ένας από τους πιο αθλητικούς freerunners, ο Scott είναι αγαπημένος αθλητής πολλών στην κοινότητα. Με το κλασικό βρετανικό του στυλ, και τα μεγάλα running άλματά του, σε συνδυασμό με το background του στην ενόργανη γυμναστική, ο Scott κατέχει μία εκρηκτική δύναμη και έχει ακριβή και ελεγχόμενα flips. Επίσης, κατάφερε το πρώτο Cart to Cart στο πρωτοποριακό του βίντεο Light Work.