Είναι τραγούδια θρύλοι που έχουν ερμηνευτεί από τις καλύτερες φωνές του ξένης μουσικής βιομηχανίας. Από ερωτικές μπαλάντες μέχρι ροκ κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, όμως πόσοι γνωρίζουν τους λόγους και τους οποίους γράφτηκαν;

Creep

Στίχοι: Thom York

Ερμηνεία: Thom York (Radiohead)

Ο τραγουδιστής των Radiohead, Thom York όταν ήταν φοιτητής είχε γνωρίσει μια κοπέλα και συνέχεια την ακολουθούσε παντού σε όλο το campus, θέλοντας να την βλέπει όλο και πιο πολύ επειδή ένιωθε ότι την ερωτεύεται. Το «Creep» αποτέλεσε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Radiohead και ακούγεται μέχρι σήμερα από όλες τις ηλικίες. Εκείνη την περίοδο και εξαιτίας της τόσο μεγάλης αγάπης του κοινού τους για το συγκεκριμένο κομμάτι άρχισαν παραδόξως να εκνευρίζονται σε βαθμό  να μετονομάσουν το κομμάτι μεταξύ τους από «Creep» σε «Crap», δηλαδή σκ@τ@.

Where the wild roses grow

 Στίχοι: Nick Cave

Ερμηνεία: Nick Cave και Kylie Minogue

Αυτή η μπαλάντα  που αποτελεί ορόσημο συνεργασίας για τον Nick Cave και την Kylie Minogue γράφτηκε για τον αστικό μύθο της Elisa Day, μια εκθαμβωτική κοπέλα που έζησε τον Μεσαίωνα. Η ομορφιά της έλεγαν μπορούσε να συγκριθεί με την ομορφιά των κόκκινων τριαντάφυλλων. Ένας άγνωστος όμως θαμπωμένος από το κάλλος της, της ζήτησε μια μέρα να πάνε βόλτα στο ποτάμι και εκεί την σκότωσε.

Riders on the storm

Στίχοι: Jim Morisson

Ερμηνεία: Jim Morisson

Η εισαγωγή αυτού του τραγουδιού είναι από τις πιο γνώριμες που υπάρχουν και είναι άκρως ατμοσφαιρική. Ενω με το άκουσμα των στίχων κατανοούμε ότι μιλάει για έναν serial killer, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το τραγούδι αντικατοπτρίζει την απόφαση του Jim Morisson να πάει στο Παρίσι για απεξάρτηση έπειτα από την συμβουλή της συντρόφου του Pamela Courson. Για πολλούς θεωρείται το καλύτερο τραγούδι από το πιο άρτιο album τους (μαζί με τον Jim Morisson), το οποίο έμελλε να είναι το και το τελευταίο αφού την ίδια χρόνια λίγους μήνες μετά o Morisson βρέθηκε νεκρός στο Παρίσι. Η υπόθεση δεν ερευνήθηκε ποτέ και ούτε έγινε νεκροψία για να γνωρίζουμε την πραγματική αιτία θανάτου. Οι Αρχές για να κλείσουν με τον πιο γρήγορο τροπο την υπόθεση, είπαν ότι απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

Το πιο συγκλονιστικό γεγονός όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι την μέρα που πέθανε ο Morisson, το τραγούδι τους, μπήκε στο top 100 των charts.

The Way

Στίχοι: Tony Scalzo

Ερμηνεία: Tony Scalzo ( Fastball )

Είναι από τραγούδια που είχαν σαρώσει, η μουσική μολονότι ευχάριστη, οι στίχοι μιλανε για ένα άσχημο και αληθινό γεγονός. Ο Scalzo εμπνεύστηκε αυτό το τραγούδι όταν διάβασε στις εφημερίδες για ένα ζευγάρι μεγάλης ηλικίας από το Τέξας, το οποίο χάθηκε καθώς πήγαινε σε ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ. Λίγο καιρό μετά, το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο 400 μίλια από τον προορισμό τους.

Το κομμάτι αυτό το έχει διασκευάσει στα ελληνικά ο Λεωνίδας Μπαλάφας με τίτλο: «Μην αρχίζεις ξανά».

Perfect Day

Στίχοι: Lou Reed

Ερμηνεία: Lou Reed

Το «Perfect Day» γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον Lou Reed σε παραγωγή του σπουδαίου David Bowie. Το τραγούδι αναφέρεται σε μια πολύ όμορφη μέρα που πέρασε στο Central Park, o Reed με την σύζυγο του. Η εξάρτηση και ο εθισμός του Reed όμως από τις ναρκωτικές ουσίες, ήταν οι πραγματικές αιτίες για τις οποίες γράφτηκε αυτό το τραγούδι. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας Trainspotting (ταινία με κύριο θέμα τα ναρκωτικά), το «Perfect Day» χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack. Το 1997 ο Διονύσης Σαββόπουλος διακσευάζει το κομμάτι στα ελληνικά.