Κάθε ζευγάρι Havaianas, αντιπροσωπεύει έναν κύκλο. Κάποιοι κύκλοι είναι μικρότεροι και κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κύκλος ζωής ενός ζευγαριού Havaianas ξεπερνάει κατά πολύ τον κύκλο χρήσης του.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το brand Havaianas, ξεκίνησε το πρόγραμμα reCYCLE, ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ξεκινάει με τη συλλογή χρησιμοποιημένων ζευγαριών Havaianas (και όχι μόνο).

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Havaianas reCYCLE;

Θυμάστε αυτές τις Havaianas με τις οποίες έχετε περάσει μαζί τόσα καλοκαίρια; Αυτές που έχουν δεί μαζί σας τόσες παραλίες και τόσα ηλιοβασιλέματα. Έχετε κάνει παρέα τόσα ταξίδια και έχετε εξερευνήσει απίστευτα μέρη!Ίσως μετά από τόσα χιλιόμετρα να έχει έρθει η ώρα του αποχωρισμού, αλλά δεν σας πάει καρδία να τις πετάξετε!

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε όμως με αυτές τις σαγιονάρες, όταν πλέον δεν μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε;

Μπορείτε να τους δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσουν να είναι χρήσιμες με κάποια νέα μορφή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποχαιρετήσετε (με βαριά καρδιά) τις αγαπημένες σας Havaianas και να κάνετε μια βόλτα σε ένα από τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Havaianas reCYCLE για να τις αφήσετε στο ειδικό κουτί ανακύκλωσης. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο Havaianas. Όλες οι σαγιονάρες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον είναι ευπρόσδεκτες στο πρόγραμμα ανακύκλωσης!  Όλα τα ζευγάρια περισυλλέγονται, ταξινομούνται και αποστέλλονται για ανακύκλωση. Έπειτα το ανακυκλωμένο υλικό μπορεί να αποκτήσει μια δεύτερη ζωή, παίρνοντας πολλές και διαφορετικές μορφές, όπως στρωματάκια yoga ή άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Έτσι συμβάλετε και εσείς στο να ξεκινήσει ένας νέος βιώσιμος κύκλος, με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, μέσω του προγράμματος Havaianas reCYCLE.

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που αποσκοπεί σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη Havaianas. Ας διαδώσουμε λοιπόν, τη βιώσιμη σκέψη σε όλους όσους αγαπάνε την ελευθερία που τους προσφέρει ένα ζευγάρι σαγιονάρες και ας προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο αύριο!

Σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας σε αυτό το νέο και συναρπαστικό ταξίδι!

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε και εσείς στη δράση επιστρέφοντας τις παλίες σας σαγιονάρες μπορείτε να βρείτε τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης του προγράμματος Havaianas reCYCLE σε όλα τα καταστήματα Havaianas σε Ελλάδα & Κύπρο και σε επιλεγμένα καταστήματα Cosmos Sport που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

 • Havaianas Αθήνα, Ερμού 34, 105 63, Αθήνα, +30 21 0324 7750
 • Havaianas Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 23, 546 24, Θεσσαλονίκη, +30 2310283004
 • Havaianas Χανιά, Κρήτη, Σκαλίδη 17Β, 73100 Χανιά, Κρήτη, +30 2821002892
 • Havaianas Μύκονος, Αγίου Ευθυμίου 29, 846 00 Μύκονος, +30 2289 300601
 • Havaianas Λεμεσός, Κύπρος, Ανεξαρτησίας 22, Λεμεσός, 3036, +357 25014413
 • Havaianas Λευκωσία, Κύπρος, Λήδρας 169, Λευκωσία, 1011, +357 22060039
 • Cosmos Sport Αθήνα, Ερμού 65 & Αιόλου 28-30, Αθήνα
 • Cosmos Sport Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 433, Αγία Παρασκευή
 • Cosmos Sport Πειραιάς, Ακτή Μουτσοπούλου 4, Πειραιάς
 • Cosmos Sport Θεσσαλονίκη, Mediterranean Cosmos Mall, 11ο χλμ Εθνικής Οδού Μουδανίων, Θεσσαλονίκη
 • Cosmos Sport Ηράκλειο, 1821 17, Ηράκλειο
 • Cosmos Sport Πάτρα, Αγίου Νικολάου 31, Πάτρα

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανακύκλωσης: Havaianas Recycle-sustainability