Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στο Πακιστάν, όπου ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να γυρίσει ένα video για το TikTok. H λήψη φωτογραφιών και βίντεο για να αναρτηθούν στα social media είναι πολύ δημοφιλής στο Πακιστάν, όπως και στις υπόλοιπες χώρες. Πολλοί είναι οι νέοι που ενημερώνουν συστηματικά τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το TikTok. Μεταξύ αυτών ήταν και ο 18χρονος Χάμζα Ναβίντ.

Ο άτυχος νέος την περασμένη Παρασκευή περπατούσε κατά μήκος των γραμμών του τρένου. Την ίδια ώρα ένας φίλος του τον βιντεοσκοπούσε. Βρίσκονταν στο προάστιο Ραουαλπίντι, όταν το τρένο που ερχόταν τον χτύπησε την ώρα που πόζαρε περπατώντας στις σιδηροδρομικές γραμμές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Ο νεαρός άνδρας όμως ήταν ήδη νεκρός. Φίλοι του θύματος δήλωσαν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ότι το βίντεο που γύριζε ήθελε να το αναρτήσει στο TikTok και στους άλλους λογαριασμούς που είχε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που χάνονται ανθρώπινες ζωές στην προσπάθεια για ένα καλό video ή για μια επιτυχημένη φωτογραφία. Προ λίγων ημερών μάλιστα ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία τράβηξε βίντεο με το κινητό του, για να πάρει μέρος σε ένα παιχνίδι στην πλατφόρμα Tik Tok. Έδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από το λαιμό του και, σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία.

Η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες η ηλικία των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.