Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics

Η νέα εφαρμογή Samsung Health Monitor της Samsung μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όχι μόνο την αρτηριακή μας πίεση, αλλά και να κάνουμε ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG). Είστε άνω των 22 ετών*; Τότε μπορείτε να παρακολουθείτε και την πίεσή σας και να κάνετε ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG), χρησιμοποιώντας απλά το νέο Samsung Health Monitor app, ένα συμβατό Samsung Galaxy smartwatch** και ένα συμβατό Samsung Galaxy smartphone***.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μπορούμε να «τσεκάρουμε» την αρτηριακή μας πίεσή, είναι να προβούμε στις απαραίτητες προσωποποιημένες ρυθμίσεις στο Galaxy Watch 3 ή το Galaxy Watch Active 2 μας. Αφού έχουμε προσαρμόσει το προφίλ μας, στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πιεσόμετρο άνω βραχίονα , να βαθμονομήσουμε το ρολόι. Για να ολοκληρωθεί η βαθμονόμηση θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες της εφαρμογής και κάνετε συνολικά 3 μετρήσεις εντός 30 λεπτών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέτρησης βαθμονόμησης. Προκειμένου το ρολόι σας Samsung Galaxy Watch να είναι σωστά βαθμονομημένο, πρέπει να το βαθμονομείτε κάθε 28 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής . Μπορείτε επίσης να βαθμονομείτε το ρολόι σας Samsung Galaxy Watch ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας Επαναβαθμονόμηση από το μενού της οθόνης Ιστορικό Αρτηριακής Πίεσης. Στην συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής και τα βήματα που απεικονίζονται στην οθόνη του συμβατού Samsung Galaxy smartwatch** και του συμβατού Galaxy smartphone*** μας, θα πετύχουμε μια μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

Επίσης, η δεύτερη λειτουργία του νέου Samsung Health Monitor app, είναι η μέτρηση του ηλεκτροκαρδιογραφήματός μας (ECG)**** και να έχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα αποτελέσματά των μετρήσεων στο smartphone μας άμεσα. Για μια σωστή μέτρηση, το μόνο που απαιτείται είναι να φορέσουμε το Samsung Galaxy Watch μας (όπως άλλωστε κάνουμε κάθε μέρα) και να δώσουμε προσοχή στα εξής:

1) Πρέπει να φοράμε καλά το Samsung Galaxy Watch στον καρπό μας.
2) Να σιγουρευτούμε ότι το δέρμα γύρω από τον καρπό μας δεν είναι υπερβολικά στεγνό .
3) Να αποφύγουμε την άθληση 5 λεπτά πριν την μέτρηση.
4) Για την σωστή μέτρηση, πρέπει να είμαστε καθισμένοι σωστά σε μία καρέκλα, με την μέση μας να ακουμπάει την πλάτη της. Τα χέρια θα πρέπει να εκτείνονται ευθεία, να είναι χαλαρά και να αγγίζουν το τραπέζι.
5) Λίγη προσοχή: Δεν πρέπει να κουνήσουμε τα χέρια μας, τα δάχτυλά μας αλλά ούτε και να μιλήσουμε όσο γίνεται η μέτρηση.

Ύστερα από λίγο κι εφόσον ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, θα έχουμε όλες τις μετρήσεις ECG διαθέσιμες στην οθόνη μας… Τόσο εύκολα και απλά! Για τα παραπάνω, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσουμε το Samsung Health Monitor στο συμβατό Samsung Galaxy Smartphone και στο συμβατό Samsung Galaxy Watch μας.

*********

* Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/

** Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα

*** Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.