Μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχουμε συναντήσει ποτέ ζόμπι, ωστόσο τα συναντάμε τόσο συχνά στην ποπ κουλτούρα, σε video games, στην tv, στον κινηματογράφο, που είναι σαν να αποτελούν πραγματική απειλή! Μετά από 1 χρόνο πανδημίας, το CDC, το Αμερικανικό Κέντρο Ασθενειών, σκέφτηκε να αφιερώσει μία ολόκληρη ενότητα σε πιθανό… zombie apocalypse. Γιατί, ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε; Εδώ που φτάσαμε, όλα είναι πιθανά! Μπορεί να ακούγεται σαν κάποια φάρσα, αλλά όχι, υπάρχει πραγματική ενότητα με πλήρη οδηγό επιβίωσης, δείτε την εδώ.

*Κεντρική φωτογραφία: The Walking Dead

Τι προτείνει το CDC να κάνουμε σε περίπτωση… zombie apocalypse;

«Ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συναντήσετε ζόμπι…» αναγράφεται στην ιστοσελίδα του CDC. «Αρχικά, θα πρέπει να έχετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει φαγητό μακράς διάρκειας, νερό, φάρμακα, γάζες, εργαλεία κτλ. Αυτά θα σας χρειαστούν μέχρι να βρείτε τον δρόμο σας για ένα πιθανό στρατόπεδο όπου δεν θα έχουν φτάσει ακόμη τα ζόμπι».

CDC Zombie Apocalypse

Σύμφωνα με το CDC καλό είναι να έχετε επίσης μαζί σας ραδιοφωνάκια, ελβετικούς σουγιάδες, μαχαίρια, μονωτική ταινία και φακούς.

Και ακόμη και εάν η υγιεινή μας είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούμε σε ένα ενδεχόμενο zombie apocalypse, έχουμε δει πόσο βρώμικοι γίνονται οι πρωταγωνιστές του The Walking Dead. Έτσι, καθώς δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κρατήσει μία τέτοια συνθήκη, καλό είναι να έχουμε μαζί μας και στερεό σαπούνι, αντισηπτικά, μαντηλάκια καθαρισμού και άλλα τέτοια προϊόντα υγιεινής . Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε μία πιθανή μόλυνση, ειδικά από την στιγμή που δεν θα έχουμε άμεση πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Επίσης, υποθέτοντας ότι ο κόσμος δεν θα φτάσει στο τέλος του λόγω του zombie apocalypse, καλό είναι, σύμφωνα με το CDC, να έχετε μαζί σας απαραίτητα έγγραφα όπως ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο.

Επιπλέον, το CDC τονίζει: «Εάν και ένα δάγκωμα από ζόμπι μπορεί να είναι μη αναστρέψιμο, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών για πιθανούς τραυματισμούς. Ύστερα, καθίστε με την οικογένειά σας και συμφωνήστε από τώρα για ένα πιθανό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Πως θα φύγετε, που θα βρεθείτε κ.ά»

Τέλος, σημειώνεται ότι: «Εάν τα ζόμπι αρχίζουν να απλώνονται στους δρόμους, το CDC θα κάνει την έρευνά του όπως σε κάθε άλλη επιδημία. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε αστικά κέντρα, επαρχία και να δημοσιεύσουμε όλα μας τα προρίσματα από το εργαστήριο για το νέο αυτό ξέσπασμα».

Τελικά ήταν όντως χρήσιμες όλες αυτές οι ταινίες που έχουμε δει σχετικά με zombie apocalypse – το CDC θα συμφωνούσε!

Δείτε ακόμη: Οι 7 ταινίες που θυμίζουν σε επικίνδυνο βαθμό την έξαρση του κορωνοϊού!