Η Nespresso, με στόχο την ενίσχυση της κυκλικότητας και της βιωσιμότητας των διαδικασιών παραγωγής καφέ, επιδιώκει συνεχώς  τη βελτίωση του τρόπου που χρησιμοποιεί και ανακυκλώνει τα υλικά της και ειδικά το αλουμίνιο, το οποίο είναι αέναα ανακυκλώσιμο. 

nespresso ανακυκλωμένο αλουμίνιο

Nespresso κάψουλες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο

Στο πλαίσιο αυτό, η Nespresso παρουσιάζει κάψουλες από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Η πρώτη κάψουλα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα, θα είναι η Master Origin Colombia, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021, όλες οι κάψουλες της μόνιμης σειράς Original Line θα είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η νέα κάψουλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, διασφαλίζοντας τη φρεσκάδα και τα αρώματα της υψηλής ποιότητας καφέ της Nespresso. Το όφελος από τη χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου συνδέεται με την ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται στην παραγωγή του αλουμινίου. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της εταιρείας, καθώς η Nespresso παρουσίασε το πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών το 1991. Έκτοτε έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Ειδικότερα από το 2014, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 175 εκ. ευρώ στα προγράμματα ανακύκλωσης παγκοσμίως, διαθέτει περισσότερα από 100.000 σημεία συλλογής σε 53 χώρες και το 91% των πελατών της έχει πρόσβαση σε μία από τις επιλογές ανακύκλωσης. Ειδικότερα στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Ανακύκλωση στο Σπίτι» προσφέρεται η δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, με το κόστος συσκευασίας και συλλογής των καψουλών να το αναλαμβάνει η εταιρεία, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τον πελάτη – μέλος του Nespresso Club.

Όπως ανέφερε ο γενικός Διευθυντής της Nespresso Αντώνης Αυγερόπουλος: «Με τον στόχο της 100% δυνατότητας ανακύκλωσης καψουλών να έχει ήδη κατακτηθεί, επιθυμούμε μέσα στα επόμενα χρόνια κάθε μέλος του Nespresso Club να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα αυτό, παρακινώντας και άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν πρακτικές υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμής ανάπτυξης».

nespresso ανακυκλωμένο αλουμίνιο