Οι διακοπές πλησιάζουν, το μυαλό σου βρίσκεσαι ήδη σε κάποια παραλία του νησιού που θα επισκεφτείς, αλλά έχεις ένα μεγάλο άγχος που ονομάζεσαι “Σκύλος”. Τι πρέπει να προσέξεις δηλαδή αν τον πάρεις μαζί σου, αλλά και σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται στο ξενοδοχείο που να τον αφήσεις. Εκεί βέβαια, ξεκινάει ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο αφού πρέπει να βρεις το κατάλληλο άτομο, το οποίο μπορείς να εμπιστευτείς. Κάτι που δεν είναι εύκολο, φυσικά.

Σου έχουμε την καλύτερη λύση γι’αυτό το πρόβλημα, αλλά ας ξεκινήσουμε απ’τα βασικά. Σε επικοινωνία μας με την κτηνίατρο Αντιγόνη Γιαννακάκου, σου μεταφέρουμε τις κατάλληλες οδηγίες και όσα πρέπει να προσέξεις για την φροντίδα του.

Πρώτο και κύριο που δεν πρέπει να παραλείψεις με τίποτα, είναι να μιλήσεις με τον κτηνίατρο για να σε συμβουλεύσει για τον δικό σου σκύλο. Και δεν μιλάμε για τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά να τον επισκεφτείς κανονικά για εκτενέστερη συζήτηση. Μαζί σου πρέπει να έχεις το διαβατήριο του και φυσικά να του έχεις κάνει τα απαιτούμενα εμβόλια και να έχεις προμηθευτεί ειδικό κολάρο προκειμένου να μην κολλήσει τσιμπούρια και ψύλλους. Όσο να πεις στην επαρχία είναι πολύ πιο εύκολα να εκτεθούν σε τέτοιες “απειλές”. Επιπλέον, ο σκύλος σου πρέπει να είναι τσιπαρισμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Όσον αφορά την θάλασσα, μιας και τα σκυλιά την λατρεύουν, εννοείται ότι μπορεί να μπει κανονικά εφ’όσον υπάρχει νόμος που το επιτρέπει, αλλά σίγουρα μπορείς να ενημερώσεις και τους γύρω λουόμενους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα απειλής. Καλό είναι ο σκύλος να ξεπλένεται πολύ καλά μετά την θάλασσα, όπως ακριβώς θα έκανες με ένα παιδί.

Εννοείται ότι πρέπει να είναι συνεχώς στην σκιά και να έχει νερό δίπλα του, γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να πάθει ηλίαση. Το πρόγραμμα της διατροφή δεν πρέπει να αλλάξει καθόλου γιατί υπάρχει κίνδυνος γαστρεντερίτιδας, αν του δίνεις ό,τι πίνεις και τρως. Στην περίπτωση που το μέρος που θα πας επισκεφτείς το νερό δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση, τότε ούτε ο σκύλος σου πρέπει να πιει από αυτό.

Όσον αφορά τις βόλτες, το λουρί δεν πρέπει να το βγάζεις καθόλου ενώ πάντα θα βρίσκεσαι δίπλα στην περίπτωση που το βγάλεις γιατί σε νέο μέρος είναι πολύ εύκολο να χαθεί. Σούπερ σημαντικό, είναι να μην αφήνεις τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο ούτε για 10 λεπτά.

Τι γίνεται στην περίπτωση όμως που δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου; Που θα το αφήσεις; Σου έχουμε την καλύτερη, αποτελεσματική και σωτήρια λύση για να νιώθεις ότι κάποιος “δικός” σου μπορεί να το αναλάβει σαν “δικό” του.

thumbnail_facebook_photo_1

 

Η πλατφόρμα Keeppet (www.keeppet.gr) είναι αυτό που χρειάζεσαι για να φύγεις ήσυχος για τις διακοπές σου, και αυτό που χρειάζεται ο σκύλος σου. Μετράει ήδη 7 μήνες εμπορικής λειτουργίας, ενώ έχει προσφέρει περισσότερες απο 1300 νύχτες φιλοξενίας σε κατοικίδια ζώα όπως σκύλους, γάτες, παπαγάλους και … ένα ινδικό χοιρίδιο

Στο Keepet είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 500 άνθρωποι φιλόζωοι που είναι διατεθειμένοι και επιθυμούν να κρατήσουν στο σπίτι τους το δικό σου κατοικίδιο για όσες ημέρες θέλεις, και εννοείται με την φροντίδα που πρέπει να έχουν.
Τον Ιούνιο μάλιστα είχαν ρεκόρ κρατήσεων, κάτι που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται τα ζωάκια τους στους keepers, ενώ οι πόρτες του είναι ανοιχτές για κάθε ράτσα σκύλου. Οι κριτικές τους είναι όλες καλές, γι’αυτό δεν είναι και τυχαίο που έχουν δεχτεί 5 στα 5 αστεράκια.

Πώς δουλεύει όμως το Keepet;

Το Keeppet γεννήθηκε ως ιδέα όταν οι ιδρυτές του ήρθαν ξανά και ξανά αντιμέτωποι με το πρόβλημα σε ποιον θα αφήσουν το σκύλο τους τις μέρες που θα πάνε διακοπές.

Έχοντας εξαντλήσει την υπομονή της μαμάς τους και των φίλων τους, δημιούργησαν την πλατφόρμα www.keeppet.gr όπου αν έχεις κατοικίδιο κάνεις αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες θα λείψεις, την περιοχή που μένεις και το είδος του ζώου σου (σκύλος, γάτα, κλπ.) και εμφανίζονται τα προφίλ των διαθέσιμων φιλόζωων, keepers όπως ονομάζονται, που θα το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους όσες μέρες λείψεις.

Στο www.keeppet.gr μπορείς να δει κανείς τα προφίλ, να διαβάσει τις πληροφορίες που δίνουν οι keepers για την εμπειρία τους με τα ζώα, να δει κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες, και να επιλέξει τον ιδανικό keeper για το ζωάκι του. Κάνει κράτηση online, συναντά τον keeper και τη μέρα που θα φύγει αφήνει το κατοικίδιό του σε καλά χέρια!
Αντίστοιχα, ένας φιλόζωος μπορεί να γίνει keeper ώστε να προσφέρει υπηρεσίες σπιτικής φιλοξενίας σε υπέροχα κατοικίδια και να δημιουργεί ένα επιπλέον εισόδημα κάνοντας κάτι που αγαπά. Οι keepers ορίζουν μόνοι τους την αμοιβή τους και εκτός από το σπίτι και την προσωπική φροντίδα, προσφέρουν στα κατοικίδια βόλτες, πολλή αγάπη και πολλά χάδια! Όλες οι κρατήσεις μέσω του Keeppet καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, κτηνιατρική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα τουKeeppet ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers ενώ σε κάθε προφίλ μπορεί κανείς να δει στατιστικά και κριτικές.

Αν θες λοιπόν κι εσύ να αφήσεις τον σκύλο σου σε έναν keeper δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις καλώντας στο –210-3000317 & στο 693-4516855– ή μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα www.keeppet.gr και βρίσκοντας τους στο www.facebook.com/keeppetgreece.

Σου ευχόμαστε τις πιο ξένοιαστες διακοπές!