Αρχικά, να ομολογήσω πως είμαι λάτρης της φωτογραφίας. Δεν είμαι η μόνη… Αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι θεωρώ πως έχω λίγο παραπάνω το “μικρόβιο” από τους φίλους μου. Οι περισσότεροι αρκούνται στα smartphones, άντε και σε καμία compact μηχανή – ξέρετε από εκείνες που παίρναμε στα ταξίδια παλαιότερα και τώρα πια έχουν ξεμείνει στο συρτάρι, γιατί πόσο καλύτερες φωτογραφίες βγάζουν τελικά από τα κινητά; Εγώ όμως, πάντα ήθελα το κάτι παραπάνω. Όχι ακριβώς να γίνω φωτογράφος, αλλά να προσεγγίσω την εμπειρία τους. Να μπορώ να πειραματιστώ πάνω στη φωτογραφία. Να “ψαχτώ” λίγο παραπάνω. Να πάρω μία DSLR με άλλα λόγια. Κι όλα αυτά χωρίς να ξοδέψω μία περιουσία, γιατί αλλιώς θα πρέπει να το κάνω επάγγελμα για να βγάλω τα έξοδα της μηχανής. Λοιπόν, βρήκα τη λύση: Και λέγεται Canon EOS 1200D!

ELD_5391

Αν κι εσείς φοβάστε να κάνετε το βήμα προς τις DSLR, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Την έχω εδώ και ένα μήνα και ειλικρινά δεν έχω μετανιώσει στιγμή την αγορά της. Και κάπως έτσι, όλοι λένε, να ο φωτογράφος της παρέας. Βρε, λέτε τελικά να το κάνω επάγγελμα;

Γιατί σας την προτείνω; Ας αρχίσουμε από το βασικότερο, καθώς το kit της Canon EOS 1200 D είναι ιδιαίτερα οικονομικό και παρέχει στον αρχάριο χρήστη (εμένα δηλαδή!) τη δυνατότητα να εκπαιδευθεί, προτού προχωρήσει σε κάποιο ακριβότερο σώμα και φακό, ενώ είναι ιδανικό για κάθε περίσταση!

ELD_5419

Έχει οθόνη 3 ιντσών για να βλέπετε τι τραβάτε, αλλά και πληροφορίες από το μενού, μπαταρία 850mAh ιδανική για 400-500 λήψεις φωτογραφιών, ενώ φυσικά υπάρχει και ενσωματωμένο αυτόματο flash που θα διευκολύνει πολύ τις λήψεις σας από κοντινή απόσταση, το βράδυ.

Και πάμε σε λίγα τεχνικά χαρακτηριστικά για όσους ψάχνονται λίγο περισσότερο (ακόμη κι από μένα).

Το σώμα της EOS 1200D μπορεί να δεχθεί όλους τους φακούς με EF/EF-S mount και διαθέτει αισθητήρα 18MP (3:2), ο οποίος μπορεί να κάνει λήψη video έως και 1080p. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι αρκετά υψηλής ποιότητας και ανάλυσης για να τυπωθούν σε φωτογραφικό χαρτί μεγέθους A2 ή μικρότερου, οπότε μπορείτε να εκτυπώσετε πανεύκολα τις φωτογραφίες των διακοπών σας ή με φίλους και συγγενείς, χωρίς να χρειαστείτε τη συμβολή κάποιου επαγγελματία ή να πληρώσετε κάτι πέραν της εκτύπωσης. Μπορεί να υποστηρίξει ISO έως 6400 για νυχτερινές λήψεις, burst mode έως 3 FPS και διαθέτει 9 AF points για την ιδανική και γρήγορη αυτόματη εστίαση που θέλετε. Στη συσκευασία, φυσικά, θα βρείτε και έναν basic φακό της Canon, 18-55mm, ο οποίος είναι ιδανικός για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, για λήψη τοπίων, ενώ παρέχει και δυνατότητα zoom μέχρι ένα σημείο. Για μακρινές λήψεις σίγουρα θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό φακό, αλλά για έναν αρχάριο, είναι ιδανικός!

ELD_5401

Και καθώς το kit προορίζεται για ερασιτέχνες φωτογράφους που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στο χώρο, θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα το EOS Companion app που χρησιμοποίησα κι εγώ και θα σας προσφέρει αρκετές βασικές γνώσεις και συμβουλές για το πώς να ξεφύγετε γρήγορα από το αυτόματο AI+ mode και να περάσετε σε πιo προχωρημένες ρυθμίσεις.

Το Canon EOS 1200D kit διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €329 ευρώ (σώμα+φακός) και αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήστες που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, ενώ προσφέρει μεγάλες δυνατότητες επέκτασης μέσω extra φακών στη συνέχεια, αν το θελήσετε.

ELD_5432

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.