Aποφασίσαμε να αναλύσουμε τη φράση που έμεινε στην ιστορία η οποία δεν είναι άλλη από το «we were on a break».

Αποτέλεσμα εικόνας για we were on a break gif

H ιστορία είναι γνωστή: Το ζευγάρι τσακώνεται για τον συνάδελφο της Rachel ονόματι Mark. Ο Ross θεωρεί ότι είναι ερωτευμένος με την Rachel και δεν έχει και πολύ άδικο γιατί αυτό αποδεικνύεται αργότερα. Η Rachel πιέζεται με τις σκηνές ζηλοτυπίας και καταλήγουν να κάνουν τον εξής διάλογο:

Rachel: Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα.
Ross: Εντάξει, καλά. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα. Ας φάμε λίγο frozen yogurt ή οτιδήποτε.
Rachel: Όχι! Ένα διάλειμμα από τη σχέση μας.

Οι δρόμοι τους χωρίζουν, ο Ross καταλήγει σε ένα bar όπου του την πέφτει μία σέξι φίλη του η Chloe, ο Mark πάει να παρηγορήσει την Rachel, ο Ross παίρνει τηλέφωνο την Rachel, ακούει στο background τον Mark, νομίζει ότι κάνουν σεξ και τελικά υποκύπτει μεθυσμένος στο φλερτ της Chloe. Κάνουν σεξ και το επόμενο πρωί ακούει στον τηλεφωνητή του το μήνυμα της Rachel η οποία ομολογεί ότι θέλει να τα ξαναφτιάξουν και κάνει «ντου» στο σπίτι του. Ο Ross κρύβει την Chloe αλλά την επόμενη μέρα η είδηση διαρρέει και φτάνει στα αυτιά της Rachel. Και εκεί γίνεται ο κακός χαμός.

Ποιος έφταιγε περισσότερο; 

Η απάντηση είναι μία: Είχαν τα δίκια τους και οι δύο.

Η μεν Rachel είχε δίκιο γιατί…

Άλλο break και άλλο break up. Το μεν ερμηνεύεται ως διάλειμμα δήθεν για να σκεφτείς τι θέλεις, το δεύτερο είναι χωρισμός. Η Rachel εννοούσε το πρώτο. Α όλα και όλα.

Ακόμα και να ήθελε όντως να χωρίσουν, το γεγονός ότι ο Ross πήγε με άλλη χωρίς να έχει κλείσει καν 24ωρο είναι αποκρουστικό.

Όταν το επόμενο πρωί πήγε στο σπίτι του Ross, η Chloe ήταν κρυμμένη πίσω από την πόρτα. Όπως και να το κάνεις, είναι ταπεινωτικό.

Ο δε Ross είχε δίκιο γιατί…

Τι break, τι break up. Το ίδιο πράγμα είναι. Αν κάνεις διάλειμμα από τη σχέση σου, σημαίνει αυτόματα ότι χωρίζεις κιόλας. Επομένως, τυπικά δεν πρόκειται περί απιστίας.

Νόμιζε πως η Rachel το βράδυ του χωρισμού τους έκανε αχαλίνωτο σεξ με τον συνάδελφό της τον Mark. Χαζός είναι να κάτσει με σταυρωμένα χέρια; Άσε που τελικά ο Mark την ήθελε την Rachel

Η Rachel τον απομάκρυνε και όχι εκείνος. Ήταν το θύμα, ήταν ευάλωτος, πιωμένος και είχε το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει.

Εσύ τι γνώμη έχεις για το θρυλικό «we were on a break»;