Έχετε βαρεθεί την φθορά που προκαλεί το τζελ και θέλετε να δοκιμάσετε μία πιο φιλική πρακτική για τα νύχια σας; Κάνετε οικονομία και θέλετε να μειώσετε τα δεκάδες ευρώ που δίνετε κάθε μέσα στα κέντρα αισθητικής; Απαντήσατε ναι και στα δύο;

Σας έχουμε συμβουλές, βήμα – βήμα, για να κάνετε το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι. Εκτός από το ότι θα είναι εντελώς οικονομικό, θα συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις στα νύχια και με τις συμβουλές μας, το αποτέλεσμα θα μοιάζει επαγγελματικό. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα ακόλουθα:

Ο πλήρης οδηγός για το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι 

Όμορφα χέρια – όμορφα νύχια

Η καλή προετοιμασία για το μανικιούρ μας, γίνεται πριν αρχίσουμε ακόμη να βάψουμε τα νύχια. Αν τα χέρια μας δείχνουν αφυδατωμένα και ξηρά, τότε δεν θα αναδειχτεί το μανικιούρ, όσο όμορφο και να είναι. Αρχικά, πρέπει να προστατέψουμε τα χέρια μας. Είτε κάνουμε δουλειές του σπιτιού, είτε φέρνουμε εις πέρας τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, τα χέρια έρχονται μας είναι «σε δράση». Γι’ αυτό, πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ την ενυδατική μας κρέμα.

Μία καλή λύση είναι να προμηθευτούμε μία κρέμα που να είναι ταυτόχρονα και μάσκα χεριών. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από την κανονική της χρήση, μπορούμε να βάλουμε μία πλούσια στρώση κρέμας και να την αφήσουμε για ώρες να απορροφηθεί. Πρότασή μας είναι η 24/7 HAND CREAM & MASK της essence για άμεση ανακούφιση για ξηρά και τραχιά χέρια. Επίσης, αν και διακριτικά αρωματισμένη με τζίνσενγκ, μυρίζει τέλεια! Είναι ιδανική για εμάς που έχουμε ευαίσθητο, στρεσαρισμένο δέρμα στα χέρια, Χειμώνα-Καλοκαίρι. Ειδικά τώρα που χρησιμοποιούμε συνέχεια αντισηπτικά, είναι σημαντικό η επιδερμίδα να ενυδατώνεται και φροντίζεται εντατικά. Μία μικρή ποσότητα στα χέρια είναι το μόνο που χρειάζεται.

Tip: Για να περιποιηθείτε τα ιδιαίτερα ξηρά χέρια, αφήστε την κρέμα να δουλέψει όλο το βράδυ σαν μάσκα, φορώντας τα 24/7 CARE & PROTECT COTTON GLOVES.

Ακόμη, για να διατηρήσετε όμορφα και τα χέρια σας αλλά και αψεγάδιαστο το μανικιούρ σας τα 24/7 CARE & PROTECT COTTON GLOVES είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι για πανέμορφα, περιποιημένα χέρια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το εικοσιτετράωρο: τη νύχτα μπορούν να φορεθούν στο κρεβάτι σε συνδυασμό με μια καταπραϋντική κρέμα χεριών για την αποφυγή λεκέδων στα σεντόνια και καλύτερη απορρόφηση της κρέμας/μάσκας χεριών.

Προσφέρουν επίσης προστασία από μικρόβια όταν κάνετε τα ψώνια σας και μπορούν να φορεθούν και κάτω από τα λάτεξ γάντια. Ο λεοπάρ σχεδιασμός σε έντονο κίτρινο χρώμα σάς βάζει αμέσως σε καλή διάθεση και σας κάνει να φαίνεστε άνετοι και κομψοί. Τα γάντια είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και πλένονται στους 60 βαθμούς.

Προετοιμασία των νυχιών 

Παλαιότερα, θεωρούταν σημαντικό να φοράμε σκληρυντική βάση πριν βάψουμε τα νύχια μας. Πλέον, θεωρείται ξεπερασμένο, καθώς το σκληρυντικό καταφέρνει να κάνει τα νύχια μας να σκληραίνουν υπερβολικά με αποτέλεσμα να σπάνε χειρότερα. Αντί για σκληρυντικό, αφήστε τα νύχια σας να μακρύνουν φυσικά και να δυναμώσουν από μόνα τους.

Δεν υπάρχει μυστικό «γιατροσόφι» για να τα θεραπεύσετε.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε να επανέλθουν είναι να χρησιμοποιείτε έλαιο jojoba (το πλέον συμβατό με το νύχια – απορροφάται καλύτερα), ώστε να μεγαλώνουν νύχια ενυδατωμένα με φυσική ελαστικότητα που δεν θα σπάνε.

Επίσης, διατηρήστε τα πετσάκια καλά ενυδατωμένα με την κρέμα μας και «σπρώξτε» προς τα μέσα ώστε να μην τραβούν την προσοχή από το μανικιούρ σας.

 Το σωστό βερνίκι 

Πλέον, υπάρχουν καινοτόμες συνθέσεις στα βερνίκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά βερνίκια μόνες μας, τα οποία θα μας χαρίσουν επαγγελματικό αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικό, είναι να επενδύσουμε σε βερνίκια που στεγνώνουν γρήγορα, ώστε να μην ανησυχούμε ότι θα μας χαλάσουν. Το ξέρατε ότι υπάρχουν και βερνίκια που στεγνώνουν πλήρως μόλις σε 40 δευτερόλεπτα; Πρόκειται για τα pretty FAST βερνίκια νυχιών της essence.

Στεγνώνουν τόσο γρήγορα, που μπορούμε κάθε μέρα να τα αλλάζουμε, σύμφωνα με το ντύσιμο που αποφασίσαμε εκείνο το πρωί. Επίσης, μπορούμε να τα έχουμε πάντα μαζί μας, αφού χωράνε παντού με το 5ml μέγεθός τους.

Ποια χρώματα να επιλέξουμε; 

Φέτος, είναι ΠΟΛΥ τάση τα παστέλ. Ειδικά χρώματα όπως το μπανανί,το ροζ παλ καθώς και το λευκό, θα φορεθούν πολύ. Ταιριάζουν πολύ με την εποχή του καλοκαιριού και κάνουν το χέρι να φαίνεται περιποιημένο και καθαρό.

Φυσικά, όπως και κάθε χρόνο θα φορεθεί πολύ το κλασικό φλογερό κόκκινο. Ειδικά οι αποχρώσεις που φέρνουν προς το κοραλί, είναι «φωτιά».

Προστατεύοντας το μανικιούρ μας 

Τέλεια περιποιημένα νύχια, βαμμένα σε φωτεινά χρώματα, παρά το αντισηπτικό; Τους τελευταίους μήνες, τα αντισηπτικά χεριών έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, η συχνή χρήση απολυμαντικών αποτελεί πραγματική πρόκληση για τα νύχια και το μανικιούρ: το βερνίκι νυχιών γίνεται θαμπό, μαλακώνει και δεν διαρκεί τόσο πολύ.

Η λύση; Ο νέος σωτήρας για το μανικιούρ στο σπίτι: το Sanitizer Resistant Top Coat της essence! Η καινοτόμος σύστασή του προστατεύει το χρώμα και τη λάμψη του βερνικιού νυχιών, ακόμη και με τη συχνή χρήση αντισηπτικών. Μία στρώση αρκεί για να προστατέψει το μανικιούρ μας.

Επίσης, εάν φτιάχνετε συστηματικά τα νύχια σας στο σαλόνι περιποίησης νυχιών και έχουν μακρύνει αλλά αργεί το επόμενο ραντεβού σας, υπάρχει λύση. Μπορείτε να καλύψετε διακριτικά το αντιαισθητικό κενό με το extreme GEL REFILL nail sealer της essence. Δεν απαιτεί λάμπα για να «ψηθεί», γεγονός που καθιστά πανεύκολη την χρήση του. Κρύβει εύκολα το κενό μεταξύ του τζελ και του δέρματος.

Χάρη στην υφή του που μοιάζει με τζελ, το nail sealer εφαρμόζεται εύκολα, μπορεί να κτιστεί σε πολλές στρώσεις και στεγνώνει εξαιρετικά γρήγορα – έτσι τα νύχια φαίνονται τέλεια καλλωπισμένα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τα παραπάνω προιόντα θα τα βρείτε όλα στην πρόσφατη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 της essence, online και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Ναι, είναι τόσο εύκολο να έχουμε όμορφα και περιποιημένα νύχια στο σπίτι!