Αν προσπαθούσες όλο τον χειμώνα να πετύχεις το τέλειο χρώμα στα μαλλιά είτε με ανταύγειες, balayage ή βαφή και φοβάσαι οτι θα ξεθωριάσει τους καλοκαιρινούς μήνες, σου έχω την λύση. Το θαλασσινό νερό, ο ήλιος και η υγρασία καταστρέφει το βαμμένο μαλλί, με το χρώμα να ξεθωριάζει και την τρίχα να γίνεται πιο σκληρή. Πώς μπορούμε όμως να διατηρήσουμε την λάμψη στα μαλλιά μας όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να μας τρομάζει το καλοκαίρι.

Οχι μπάνιο μετά την βαφή

Ένα διάσημο κόλπο από τον hair stylist Ryan Pearl, συστήνει να μην λούσουμε τα μαλλιά μας σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την βαφή. Αυτό γίνεται για να κλειδώσει καλά το χρώμα στην τρίχα και να μην ξεθωριάσει από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

Μπάνιο με κρύο νερό

Μπορεί κάποιοι να μην το αντέχουν αλλά το καλοκαίρι είναι λίγο πιο εύκολο. Το ζεστό νερό καταστρέφει την τρίχα, αντιθέτως το κρύο νερό κρατάει περισσότερο την λάμψη στο χρώμα μας.

Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν μόνο για βαμμένα μαλλιά αλλά και μάσκα για να διατηρήσει το χρώμα σου. Καλό θα είναι να επενδύεις σε κοιμητηριακά προϊόντα και σίγουρα θα δεις τεράστια αλλαγή στα μαλλιά σου.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου

Όταν εκτίθεσαι στον ήλιο προστάτευσε τα μαλλιά σου όσο καλύτερα γίνεται. Αρχικά χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών όχι μόνο στην παραλία αλλά και στην καθημερινότητά σου. Επιπλέον ένα καπέλο ή ένα μαντίλι θα προστατεύσει τα μαλλιά από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και θα σου χαρίσει ένα στιλ.

Μην λούζεσαι κάθε μέρα

Δεν πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι οτι καταστρέφει το χρώμα μας. Προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα και χρησιμοποίησε εάν θες ένα dry shampoo για να εξαφανίσεις την λιπαρότητα.